ЏОРДАН СРУШИО МАРАДОНИН РЕКОРД, ПРОДАТ НАЈСКУПЉИ ДРЕС НА ПЛАНЕТИ :: Semberija INFO ::

 

ЏОРДАН СРУШИО МАРАДОНИН РЕКОРД, ПРОДАТ НАЈСКУПЉИ ДРЕС НА ПЛАНЕТИ


Дрес Чикаго Булса који је Мајкл Џордан носио током прве утакмице финала НБА лиге 1998. продан је за 10,1 милион долара у Сотебију ове седмице, објавила је аукцијска кућа.

Надметање је трајало од 6. до 14. септембра и достигнута је цијену која је била знатно виша од 3-5 милиона долара процијењених када је Сотеби први пут најавио аукцију.

Овај дрес је сада најскупља спортска меморабилија која се икада носила на утакмици. Надмашио је дрес Диега Марадоне "Божја рука" са Свјетског првенства 1986., који је у мају продан за 9.28 милиона долара.


Један од само два Џорданова дреса ношена на утакмици НБА финала који ће ићи на аукцију, овај служи као лијепи сувенир на култни "Посљедњи плес" петероструког МВП-а с Булсима.

Према Сотебију, Џордан је носио дрес 3. јуна 1998. када је против Јута Џеза уписао 33 поена у 45 минута. Утакмица је отишла у продужетке, али су Булси у гостима изгубили 88:85. Та је серија завршила на шест утакмица, а Булси су отишли с насловом који је Џордану дао његов шести и посљедњи прстен НБА првака. Такође је освојио своју шесту награду за МВП финала те године.

(ЦБС Спорт)