НОВИ СКАНДАЛ У КАТАРУ, ЗИДОМ ОДВАЈАЈУ БОГАТЕ И СИРОМАШНЕ :: Semberija INFO ::

 

НОВИ СКАНДАЛ У КАТАРУ, ЗИДОМ ОДВАЈАЈУ БОГАТЕ И СИРОМАШНЕ


Највећа фудбалска смотра на свијету Свјетско првенство почиње за мање од мјесец дана, а из дана у дан у центар пажње доспјевају подаци који говоре о лошој организацији првенства које треба да се игра у Катару.

У Катару чине све како би остали упамћени по овом првенству, стиче се утисак као да су спремни на све како би остварили тај циљ.
 
Сјетимо се када је организатор кршио основна људских права користећи избјеглице и раднике из сиромашних земаља како би радили на изградњи стадиона, по заиста понижавајућим условима живота и финансијским примањима. Такође, било је и протеста на рачун статуса ЛГБТ популације, којима је забрањено да посматрају утакмице Свјетског првенства, пише поменути медиј.
 
Сада је актуелан нови скандал. Наиме, они привремено ограђују зидовима сиромашна насеља, у циљу изоловања тих подручја и људи који тамо живе од навијача и уопште гостију, па и пролазника. Домаћин по сваку цијену жели да покаже сво своје богатство и спријечи да ружне слике оду у свијет.
 
Катар није прва држава домаћин Мундијала која је покушала да се служи овим средствима. Та иницијатива је постојала и у Бразилу, али није на крају спроведена.
 
Свјетско првенство почиње 20. новембра утакмицом између Катара и Еквадора.

(Независне)