СРБИЈА ПОБИЈЕДИЛА БАХРЕИН У КОНТРОЛНОМ МЕЧУ: "ОРЛОВИ" СПРЕМНИ ЧЕКАЈУ БРАЗИЛ :: Semberija INFO ::

 

СРБИЈА ПОБИЈЕДИЛА БАХРЕИН У КОНТРОЛНОМ МЕЧУ: "ОРЛОВИ" СПРЕМНИ ЧЕКАЈУ БРАЗИЛ


Побједом против Бахреина резултатом 5:1 фудбалска репрезентација Србије направила је добру увертиру пред наступ на Свјетском првенству.

Селектор "орлова" Драган Стојковић искористио је овај меч да адаптира екипу на временске услове који владају  у Катару гдје их очекују веома топли дани. 

Температура у бахреинском Мухараку била је 29 степени колико ће их чекати и наредних седмица у комшијској држави. 

Пикси није могао да рачуна на повријеђене Александра Митровића, Сашу Лукића и Филипа Костића док је опорављени Душан Влаховић добио шансу у других 45 минута. 

Први пут у историји Бахреин и Србија су одмјерили снаге и гости су повели већ у осмом минуту када је капитен "орлова" Душан Тадић био прецизан из слободног ударца.

Претходно је Немања Гудељ био оборен на неких 20 метара, а Тадић, који је постигао свој 19. гол у дресу с националним грбом показао је да ће прекиди бити јако оружје његове селекције. 

Већ у 14. минуту домаћин је изборио пенал којег је скривио Стефан Митровић кога је Абдел Јусуф Хилал претворио у гол. 

Видјело се да Србија не игра у високом ритму током првог полувремена већ жели да одради добру тренинг утакмицу да би по повратку са великог одмора додали гас и врло брзо предност вратила на своју страну. 

Тадић је у 50. минуту повисио на 2:1, да би минут касније Влаховић погодио за 3:1. Код оба гола један другом су асистирали. 

Имала је Србија још неколико добрих прилика за постизање гола, а онда је у 87. минуту Филип Ђуричић био стријелац за 4:1, да би Лука Јовић у 90. поставио коначан резултат 5:1.

Утакмицу су започели Вања Милинковић Савић, Павловић, Стефан Митровић, Младеновић, Миленковић, Гудељ, Илић, Живковић, Тадић, Сергеј Милинковић Савић и Јовић. Шансу у другом полувремену добили су Грујић, Лазовић, Влаховић, Ђуричић, Максимовић и Ераковић. Српски тим у суботу путује за Катар гдје ће први испит имати у четвртак против Бразила од 20 часова.

(Глас Српске)