Вучић:Стојковић вратио фудбалски понос нацији :: Semberija INFO ::

 

Вучић:Стојковић вратио фудбалски понос нацији


БЕОГРАД- Предjседник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић унио нову снагу и енергију у наш национални тим и да му је захвалан због тога.

Гостујући на ТВ Прва, Вучић је истакао да ће наша репрезентација у Катару имати много навијача.

"Мој пријатељ Орбан (мађарски председникВиктор) ће навијати за Србију, али и цела Северна Македонија, много Румуна, Бугара, сви Мађари, наша браћа", рекао је Вућић.

Он је рекао да није испратио играче у Катар зато што није желео да политизује догађај, већ да је његово као политичара да им обезбеди услове за што боље резултате.

Што се тиче селектора, предсједник Србије истиче да у њега има највеће могуће поверење и да ће подржати и када буде губио.

Каже да је посебно је поносан због честитки које је добио од Норвежана након што смо елиминисали њихову репрезентацију.

"Лично сам га молио да дође у Србију и прузме репрезентацију, желећи да направимо резултат и у фудбалу. Вратио је у фудбалском смислу нацији понос. Волео бих да се у четвртфиналу, ако прођемо, сусретнемо са Хрватском, који имају изузетну репрезентацију, али мислим да смо ми за нијансу јачи", истакао је Вучић.

На питање да ли ће ићи у Катар да одгледа неку утакмицу, Вучић је одговорио да неће, али да ће навијати из свог срца.

Он је додао да је земља уложила много пара и у друге спортове.

"Уложили смо много у рукомет али, на жалост, још нам се није вратило. Улажемо све више и у одбојку и у ватерполо и ту нам се вратило и враћа, али не можете да на сваком такмичењу победите. Имамо поверење и у Светислава Пешића и верујем да ћемо имати резултата у кошарци", поручио је Вучић.


Танјуг / Глас Српске