Душко Тошић ексклузивно из Дохе за “Глас Српске”: Србија ће да ужива и слави :: Semberija INFO ::

 

Душко Тошић ексклузивно из Дохе за “Глас Српске”: Србија ће да ужива и слави


ДОХА - Прије четири године био је дио тима који је Феликс Брих зауставио на путу до осмине финала, а сада је запуцао у Катар како би био подршка “орловима” да направе бар један корак више, а сви се надамо и неколико њих у односу на Русију.

Душко Тошић увијек се радо одазивао позивима селектора којих је измијењао поприличан број док је био репрезентативац. Храброст, одважност, пожртвованост... красили су великог борца који ће вечерас бити један од најгласнијих навијача српског тима против “кариока”. Како и не би када је са већином играча до јуче дијелио и добро и зло... У разговору за “Глас Српске” емоције оставља по страни убијеђен да ће то сигурно учинити и Пиксијеви изабраници.

- Почетак је првенства, сигурно да је велика тензија како у нашој тако и њиховој селекцији. Прва утакмица је увек најтежа. Познавајући играче и селектора направиће добру тактику. Треба да обратимо пажњу на њихова крила, Винисијус Жуниор и Рафиња су феноменални играчи као у осталом и сви у њиховој постави... Тензија је сигурно велика, али ће наши момци то успети да исконтролишу и надам се, обрадовати нас - нагласио је Тошић.

Србија је прије четири године кренула сјајно побједом против Костарике, а ране су и даље свјеже када се помиње остатак руског путешествија.

- Неће бити смак света ако изгубимо јер имамо две утакмице у којима можемо све да надокнадимо. То не значи да се требамо унапред предати, напротив! Идемо јако од самог старта. Верујем у момке, у међувремену су сазрели, нови су се одлично уклопили, а Пикси ради одличан посао. Имамо хомогену, зрелу групу, играче који су се остварили у топ клубовима... Надам се да ће Србија да ужива и да се радује наредних дана - нагласио је Тошић.

У предвечерје Мундијала 2014. године у тандему са Браниславом Ивановићем бриљирао је у пријатељском мечу на “Морумбију” који су домаћи једва добили минималцем. Четири године касније ни он ни Ивановић нису добили шансу у одлучујућем мечу у Русији јер их је тадашњи селектор Младен Крстајић оставио на клупи.

- Нормално је да ми је тада било криво, али сам остао позитиван и једнако желео да их савладамо. Нисмо успели и морали смо да се вратимо кући. Они који ме познају из прве руке знају да сам био војник репрезентације и да бих учинио све за победу. Тако је и данас! Ништа се није променило - закључио је Тошић.

Наслов

Од доласка Драгана Стојковића фудбалери Србије су само два меча завршили без постигнутог поготка, а један ако се рачунају такмичарски. Због начина игре, квалитета и самопоуздања играча офанзивни потенцијал дошао је до пуног изражаја.

- Сигуран сам да ће нам се и вечерас указати неколико прилика које морамо  искористити. Свака екипа има мане, па тако и Бразил - рекао је Тошић.


Глас Српске