Меч великана: Реми Шпаније и Њемачке, "Панцери" и даље у игри :: Semberija INFO ::

 

Меч великана: Реми Шпаније и Њемачке, "Панцери" и даље у игри


ДОХА-Меч европских и свјетских великана Шпаније и Њемачке завршен је неријешеним резултатом 1:1.

Утакмица је оправдала очекивања иако смо видјели само два гола.

Љубитељи фудбала гледали су динамичан меч, а сваки напад обје екипе био је обећавајући. Динамику су сачували до краја упркос ремију. Њемачка је голом у 82. минуту остала у игри за пролазак даље. Да су изгубили овај меч, шансе за наставак у Катару биле би минималне.

У првом полувремену гледали смо добар меч, иако није било голова. Голмани и са једне и са друге стране су стрепили, али реализације није било. Динамично прво полувријеме зачинио је Рудигер у 40. минуту када главом даје гол уз спуштену заставицу судије. Али, на његову несрећу, ВАР је реаговао и поништио гол.

Шпанија је кренула силовито у другом полувремену као и првом, али Њемачка нешто слабије. Кључни тренутак за утакмицу био је 54. минут када улази у напад Мората умјесто Тореса. Прилику да заигра искористио је неколико минута касније када скреће лопту поред Нојера и постиже гол.

У 82. минуту Њемачка се диже из пепела. Након великог притиска, Филкруг отима лопту саиграчу и силовито шутира за 1:1.

У посљедњем мечу које су ове двије репрезентације одиграле у оквиру Лига нација, Шпанија је савладала Њемачку са 6:0, а прије тога резултат је био неријешен 1:1.

У Групи Е све још је све отворено и одлучиваће треће коло. Њемачка има бод и налази се на посљедњој позицији, по три имају Костарика и Јапан, а Шпанија је прва на табели са четири бода.

Њемачка игра са Костариком, док ће Шпанија укрстити копља са Јапаном. Њемачкој треба побједа и нада да ће Јапан киксати против Шпаније како би наставили првенство у Катару. Ако би Јапан ремизирао са Шпанијом, онда Њемачка мора да јури добру гол разлику.


Глас Српске