Петковић: Немамо план како да зауставимо Месија :: Semberija INFO ::

 

Петковић: Немамо план како да зауставимо Месија


ДОХА - Хрватски фудбалски репрезентативац Бруно Петковић изјавио је да је циљ његовог тима да се пласира у финале Свјетског првенства у Катару, преносе хрватски медији.

Хрватска ће у уторак играти у полуфиналу СП против Аргентине. Хрватска је актуелни шампион свијета.

"Још немамо план да зауставимо Лионела Месија. Никада нисмо имали план да зауставимо појединца, већ увек желимо да зауставимо цео тим. Мислим да су медији потценили наш први резултат на СП против Марока. Тада смо видели да је Мароко репрезентација, која је направила огроман успех", навео је Петковић.

 Хрватска је у четвртфиналу СП елиминисала Бразил после бољег извођења пенала. После 90 минута није било голова, а онда су победника одлучили пенали пошто је било 1:1 после додатних 30 минута.

 "На терену играмо један за другог, ми смо као породица. Сви знају да шутирају пенале, али морате да будете ментално спремни да изведете пенал. Гол против Бразила је био најважнији погодак у мојој каријери. Играм за себе и своју репрезентацију. То је нешто што ћемо ја и моја деца препричавати. Ја сам велики фан правог Роналда. Он је играч који је уживао у фудбалу. Изгледало је као да се сви муче на терену, а он је играо са осмехом", закључио је Петковић.

 Утакмица између Аргентине и Хрватске биће одиграна у уторак од 20 сати, док ће се у сриједу у другом полуфиналу састати Мароко и Француска.


Танјуг / Глас Српске