Пеле ће бити сахрањен на 9. спрату највишег гробља свијета :: Semberija INFO ::

 

Пеле ће бити сахрањен на 9. спрату највишег гробља свијета


Чувени бразилски фудбалер Пеле преминуо је 30. децембра у 83. години, а како су пренијели медији у Бразилу, бдијење ће бити одржано овог понедељка на стадиону Урбано Калдеира док је сахрана предвиђена за уторак 3. јануара на 9. спрату највишег гробљу насвијету, које се налази у Сантосу.
 
Наиме, посљедња жеља легендарног фудбалера била је да буде сахрањен на деветом спрату гробља у родном Сантосу.
 
Како је објавио са лица мјеста новинар Енди Лајнс који пише за британски "Даилy Миррор", Пеле ће бити сахрањен на "Мемориал Нецрóполе Ецумêница" вертикалном гробљу.


Ово гробље важи за "највише" на свијету и има 32 спрата и простире се на 1.8 хектара и на њему је око 16.000 гробних мјеста.


Сам Пеле био је најпознатији по томе што је носио дрес с бројем 10 током блиставе каријере у којој је освојио три Свјетска купа и многа друга такмичења.
 
Његово посљедње почивалиште је такође на видиковцу одакле се види "Естáдио Урбано Цалдеира", кућа Фудбалског клуба Сантос гдје је Пеле играо већи дио своје клупске каријере.
 
Навијачи вјерују да је Пеле пажљиво одабрао мјесто свог покопа како би увијек могао "видјети" терен на којем је одиграо толико утакмица и донио толико радости навијачима, преноси "ЛадБибле".

(Независне)