ИМА ЛИ ИСТИНЕ У ТОМЕ ДА ЛУКА ЈОВИЋ ОДЛАЗИ ИЗ РЕАЛ МАДРИДА? :: Semberija INFO ::

 

ИМА ЛИ ИСТИНЕ У ТОМЕ ДА ЛУКА ЈОВИЋ ОДЛАЗИ ИЗ РЕАЛ МАДРИДА?


Припреме за нову сезону нису биле лаке никоме у Реал Мадриду, па ни Луки Јовићу, који још није постигао гол у дресу Мадриђана.
 
Дијелом је то због тога што је неколико седмица провео повријеђен, али су медији нашироко писали, без изјаве самог Француза, да Зидан није импресиониран нападачем из Семберије, те да би могао бити послат на позајмицу у предстојећој сезони.

Шпански медији, прије свега угледна “Марка”, наводе да медији у Србији навелико пишу о могућности да Реал уступи Јовићеве услуге неком другом клубу. Пропуштају ту да спомену да се медији из Србије заправо позивају на непоуздани шпански медиј “Балон”.

Упркос овим написима, шансе да се тако нешто заиста и деси су равне нули, и то из неколико разлога.

Први и основни је што на такав “дил” Јовић сигурно не би пристао, јер је он у Мадрид дошао као један од најбољих стријелаца Европе, спреман да се бори за своје мјесто у шпицу мадридског напада, сигуран у себе да може да тресе мреже у шпанском првенству.

С друге стране, такав посао не би одговарао ни Реалу, који, осим Карима Бенземе, који је у 32. години живота, и нема другог правог нападача, класичну “деветку”. Бејл, Азар, Винициус, Васкез, па о млади Родриго, више су крилни нападачи него централни, и нису права замјена за Јовића.

Не треба заборавити да сезона почиње за само неколико дана, у суботу, када Реал гостује Селти, и нема времена за неки велики трансфер у самом шпицу напада.

Иако је сигурно да су медији причу о Јовићевој позајмици пустили због прикупљања кликова а не због своје сигурности у њену истинитост, наведимо и један, за Реал трагичан сценарио, у којем би Лукин одлазак имао “неког смисла” (мада би то био “пуцањ у сопствену ногу”, и играчки и финансијски).

Уколико је Флорентино Перез заиста толико луд колико некад изгледа, те одлучи да у краљевски клуб доведе Нејмара из ПСГ-а, те му још да и мјесто централног нападача (а Бразилац је у Француској показао да се и ту сјајно сналази), онда би Јовић постао тек трећи избор у врху напада, и не би ове сезоне добио неопходну минутажу.

Међутим, у том сценарију, можда би и за Јовића било боље да ову сезону не проведе изван Сантијаго Бернабеуа, на који ће се сигурно вратити као спасилац, можда и прије њеног краја.

(новиглас.инфо)