КМФ Радник МД Схоп – синоним за успјех и љубав према футсалу :: Semberija INFO ::

 

КМФ Радник МД Схоп – синоним за успјех и љубав према футсалу


Клуб малог фудбала „Радник МД Схоп“ организовао је дружење љубитеља овог спорта под називом „Радниково вече“ поводом завршетка полусезоне Премијер лиге БиХ у оквиру које екипа из Бијељине дијели прво мјесто на табели са клубом из Мостара.
 
Према ријечима човјека који је поново покренуо КМФ „Радник МД Схоп“ Данијела Перића, овај клуб из дана у дан доказује да се озбиљним радом и залагањем сваки циљ може постићи.


 
- Године 2008. КМФ „Радник“ је основан од стране заљубљеника у популарни потопарац. Пауза је направљена од 2013. до 2020. године, када смо поново одлучили да вратимо сјај овом популарном спорту који у Бијељини има дубоке корјене. Године 2020. нас неколико заљубљеника у ову игру одлучили смо да поново покренемо клуб. Треба споменути Златка Крунића, Николу Ћевриза, Марка Бајића, Аљошу Симића, Драгана Јевтића, Пантелију Мићића и моју маленкост“, рекао је Данијел Перић.

Он се присјетио анегдоте из 2020. године, када је КМФ „Радник“ двадесетак дана пред почетак првенства одлучио да узме учешће и обнови рад.

-Тог дана, када смо разговарали о поновном успостављању рада клуба, нисмо имали ни играче, ни дресове али имали смо оно најважније – жељу и љубав према футсалу. Један од колега нас је у том моменту упитао – Шта је потребно да бисмо играли Лигу шампиона? Почели смо да се смијемо и шалимо, али ево три године касније имамо реалне шансе да заиграмо у Европи“, истакао је Перић.
 
Он је нагласио да је КМФ „Радник МД Схоп“ екипа чије су утакмице најпосјећеније и да су, статистички гледано, тим са најмање примљених голова.


 
-Наши јуниори немају ниједан пораз, а велика је ствар то што су више од 80 одсто наших играча фудбалери из Бијељине. На томе ћемо инсистирати и у будућности. Овом приликом бих посебно захвалио компанији МД Схоп, која је препознала наш рад и са којом смо потписали петогодишњи уговор о спонзорству“, подсјетио је Перић и додао да овај клуб има најмањи буџет у поређењу са другим премијерлигашима.
 
Честитајући новогодишње празнике свим становницима Семберије, он је пожелио да Бијељина у наредном периоду добије нову спортску институцију – Спортско друштво „Радник“, које ће заштитити и унаприједити овај бијељински бренд и клубове под његовим именом.
 
Предсједник Скупштине КМФ „Радник МД Схоп“ Драган Јевтић захвалио је спонзорима клуба који су му омогућили функционисање током полусезоне.
 
- У малом фудбалу сам од 80-их и ово окупљање у Библиотеци ме је подстакло да се присјетим времена када смо поставили темеље бијељинском футсалу и када смо освајали готово сваки турнир на коме бисмо се појавили. Бијељина је била расадник мајстора малог фудбала, а драго ми је што нове генерације настављају наш пут“, навео је Јевтић.


 
Играч КМФ „Радник МД Схоп“ и репрезентативац БиХ у футсалу, Давор Арнаутовић сматра да ће са саиграчима успјети да постигне историјски успјех у наставку сезоне.
 
-Нико није очекивао да ћемо дијелити прво мјесто са Мостаром, великаном футсала. Ово је трећа година како биљежимо успјехе. Ишли смо из треће у другу лигу, из друге у Премијер лигу, а надам се да ћемо на крају довести Лигу шампиона у Бијељину“, закључио је Арнаутовић.
 
Присутнима у Библиотеци „Филип Вишњић“ обратио се и први човјек Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић.
 
-КМФ „Радник“ је једна од најздравијих спортских прича у Бијељини, поред Одбојкашког клуба „Радник“. Сигуран сам да ће наставити да ниже успјехе и да ће нас обрадовати са још много трофеја“, поручио је Ђурђевић.
 
(Семберија инфо)