Гледаоци могу бити избачени ако буду вријеђали Ђоковића :: Semberija INFO ::

 

Гледаоци могу бити избачени ако буду вријеђали Ђоковића


Гледаоци на мечевима Отвореног првенства Аустралије /Аустралијен опен/ упозорени су да ризикују да буду избачени са трибина уколико буду на било који начин вријеђали најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, јавио је АФП.

Ђоковић ће се сљедеће седмице вратити на Гренд слем у Мелбурну, након што је прошле године депортован из Аустралије уочи почетка турнира због става о вакцинама против ковида 19.
 
Директор турнира Крег Тајли изјавио је за лист "Хералд сан" да се неће толерисати покушај било кога у публици да се руга Ђоковићу.
 
"Уколико навијачи покваре било чије уживање - избачени су. Не желимо их тамо. Могу сами да се удаље или ћемо их ми избацити", нагласио је Тајли.
 
Он је позвао навијаче да покажу поштовање и поновио да је оно што му се одувијек свиђало у Мелбурну јесте "велико поштовање изврсности и спорта", које је вјероватно веће него у било ком другом дијелу Аустралије.
 
"Очекујем да ће људи цијенити то", додао је Тајли.
 
Аустралијен опен почиње у понедјељак, 16. јануара, и трајаће до 29. јануара, али ће се Ђоковић, заправо, вратити на "Мелбурн парк" у ревијалном мечу против Ника Киргиоса у петак, 13. јануара.
 
Троструки шампион Енди Мареј увјерен је да ће Ђоковић у Аустралији добити поштовање које заслужује.
 
Ђоковићево депортовање из Мелбурна прошле године подијелило је јавност у граду који је искусио једно од најстрожих затварања у свијету на врхунцу пандемије ковид 19.
 
Српски тенисер срдачно је дочекан прошле седмице на турниру у Аделејду, а већина публике била је на његовој страни. Ђоковић је побиједио на том турниру. 

(Глас Српске)