САРАДЊА „LYKOS BALKAN METALS“ И КАРАТЕ КЛУБА „УНСУ“: Бољи дани за Карате клуб „УНСУ“ :: Semberija INFO ::

 

САРАДЊА „LYKOS BALKAN METALS“ И КАРАТЕ КЛУБА „УНСУ“: Бољи дани за Карате клуб „УНСУ“


Сви упућени у домаћи спорт, сагласни су да нам талента не недостаје. Међутим, уз изостанак стратешких државних мјера подршке већина терета развоја и стасавања младих спортиста пада на њихове родитеље. Позитиван примјер у Бијељини направила је компанија ,,Lykos Balkan Metals”. Они су наиме, још прошле године потписали споразум са Карате клубом „УНСУ“ о стипендирању младе и успјешне Марије Гавриловић. Почетком ове године уговор је продужен и проширен на генерално спонзорство ове компаније и КК „УНСУ“.

- Пословна политика наше компаније, „Lykos Balkan Metals“ налаже нам да дио новца који инвестирамо у некој заједници усмјеримо за подршку друштвено корисним пројектима у тој заједници. И раније смо током реализације наших пројеката подржавали спортске колеткиве из области кошарке и малог фудбала. Међутим, увидјели смо да имамо јако успјешне спортисте у индивидуалним спортовима, а њихов успјех скоро редовно пролази испод радара јавности. При томе, сав финансијски терет њиховог успјеха пада на терет родитељима. Прошле године смо одлучили подржати једну младу, талентовану, вриједну и успјешну каратисткињу КК „УНСУ“, Марију Гавриловић и, заиста, нисмо имали никаква очекивања у смислу повратних пословних бенефита. Међутим, људи из КК „УНСУ“ су свој дио обавеза испунили, тако да су нас одушевили, и одлучили смо ове године чвршће стати уз клуб и бити њихов генерални спонзор. Примјера ради, уз КК „УНСУ“ лого наше компаније се видио и у Венецији, а тренутно можемо само сањати да неки наш тимски спорт постигне такав успјех“, рекао је за „Семберске новине“ Дејан Николић, извршни директор „Lykos Balkan Metals“.


 
Поред успјеха на домаћој карате сцени, бројних титула првака Републике Српске и БиХ каратисти КК „УНСУ“ су у току 2022. године имали успјешне наступе и на међународној сцени (Подгорица, Београд, Бар, Венеција...). Једна од њих, Марија Гавриловић је вишеструка првакиња БиХ и Републике Српске. Крајем 2021. године у пионирској категорији освојила је сребрну медаљу на Балканском првенству у Поречу. Прошле године је прешла у старију, кадетску категорију и наступила на Балканском првенству у Бару и Свјетској карате лиги за младе у Венецији. Иако су на овим такмичењима медаље изостале, тренер Ивковић је задовољан Маријиним наступом и борбама са старијим и искуснијим противницама.

- Марија је дио једне успјешне генерације дјевојчица која је у пионирској категорији остварила јако значајне резултате. Прошле године, те дјевојчице су прешле у кадетску категорију и било је очекивано да неће одмах засјати пуним сјајем. Боже здравља, ове године од њих очекујем пун гас и велике резултате. Марија Гавриловић, Марија Трифковић, Милица Мијић, Милица Миа Вујић и још неколико дјевојчица су злато бијељинског каратеа. Што се тиче новог спонзорског уговора, прошла године је била прекретница у нашем раду у смислу олакшања реализације наших планова и активности, у највећем дијелу учешћа на такмичењима. Морамо истаћи да смо презадовољни нашом сарадњом током цијеле године и да нам је компаниија ,,Lykos Balkan Metals” са својим оперативним тимом била на располагању у сваком тренутку. Сигурно је да уз њихову помоћ можемо лакше планирати и проводити наше предстојеће активности и да ћемо заједно бити још успјешнији“, поручио је први човјек КК „УНСУ“ Горан Ивковић и најавио још боље резултате у 2023. години.
 
У потрази за рудним благом
 
„Lykos Balkan Metals“ једина је компанија из Републике Српске која је листирана на аустралијској берзи. Најједноставније речено, то значи да смо у  Републику Српску „увезли“ око 17 милиона конвертибилних марака и улажемо их у истраживање’’, објашњава нам извршни директор компаније Дејан Николић. Компанија се бави искључиво геолошким истраживањима тамо гдје одређени индикатори указују на постојање рудних налазишта. Тренутно на подручју Републике имају три локалитета на којим врше истраживања у потрази за никлом, бакром, цинком, итд... Локалитети су  на Озрену, код Мркоњић Града и у Чајничу.


Семберске новине - Семберија инфо