"Поентирај" и подржи спорт! :: Semberija INFO ::

 

"Поентирај" и подржи спорт!


Градска организација Црвеног крста Бијељина у наредном периоду ће спровести акцију под називом ”ПОЕНТИРАЈ". Акција ће имати за циљ да оспособи сва школска игралишта на подручју града Бијељина. Акција званично почиње првог марта и трајаће до 25. маја - Свјетског дана спорта.


 
-Спроводећи традиционалне активности и акције у школским двориштима примјетили смо да су иста у веома лошем стању, стога смо одлучили покренути једну овакву акцију. Као поборници здравог духа, тренинга, бављења спортом и другим рекреативним активностима одлучили смо обезбиједити услове за спровођење истих. Примјетили смо да су кошаркашки терени у оквиру школских терена у најлошијем стању у односу на фудбалске и одбојкашке терене. У зависности од прикупљених средстава проширићемо оспособљавање терена и за друге спортове, гимнастичке реквизите, трибине, клупице, ограде и неопходни школски мобилијар", стоји у саопштењу Градске организације Црвеног крста Бијељина.
 
Обзиром да је Црвени крст непрофитна хуманитарна организација ову активност нису у могућности реализовали из властитих средстава. Уз тог разлога намјеравају сва потребна средства прикупити путем донација, наглашавајући да су имали  прилику увјерити се у привредну солидарност и друштвену одговорност током пандемије гдје је Црвени крст Републике Српске уз помоћ привредника за само два мјесеца прикупио преко 3,600,000.00 КМ за набавку респиратора. То им даје за право да се надају успјешном спровођењу акције "Поентирај".


 
-Након презентовања идеје Одсјеку за локални економски развој и европске интеграције (ЛЕР) Бијељина добили смо потврду да ће сарађивати с нама у реализацији ове акције. У складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године Бијељина постане ГРАД БУДУЋНОСТи, Градска управа Града Бијељина је у току 2021. године започела дугорочну кампању озелењавања града и урбаних подручја под слоганом „Озеленимо Бијељину заједно”, у оквиру стратешког концепта „Греен БијељИНа”, који за циљ има стварање предуслова за одрживи еколошки развој. Црвени крст ће на овај начин дати свој допринос у реализацији и ширењу концепта „Греен БијељИНа” а партнерски однос између двије институције/организације биће подигнут на један виши ниво чиме настављамо да учествујемо у стварању љепшег и здравијег окружења за све грађане", рекли су у ГО Црвени крст Бијељина.