Јуниорски прваци БиХ! :: Semberija INFO ::

 

Јуниорски прваци БиХ!


У Сарајеву је одржано првенство Босне и Херцеговине у стрељаштву за јуниорке и јуниоре. Наступило је четрнаест клубова са 98 такмичара.

Младе такмичарке Стрељачког клуба „ТРБ“ из Бијељине још једном су показале свој таленат. У дисциплини ваздушни пиштољ јуниорке Стрељачког клуба „ТРБ“, Софија Ракић, Марија Трифковић и Ана Перић, постале су шампионке БиХ са погођеним 1531 кругом. Био је ово још један успјешан турнир за фантастичну тројку из Бијељине. Екипа Ракић, Трифковић, Перић наставља са одличним резултатима, тако да сада заузимају челне позиције и у кадетској и у јуниорској лиги Босне и Херцеговине. 



У појединачном пласману, Софија Ракић је у врло занимљивом финалу освојила сребрну медаљу. Наиме, према правилима Свјетске стрељачке федерације (као и на сениорском првенству)  у квалификационом дијелу гађало се 60 дијабола а првих осам такмичара се пласирало у финално гађање. У финалном гађању сви такмичари крећу од почетка и гађа се на елиминације. Након 15 метака најслабији такмичари заузимају седмо и осмо мјесто. Након 20 метака заузимају шесто и пето мјесто, након 25 метака добијемо освајача бронзане медаље. На крају, задња два такмичара гађају на освојене бодове и побједник је такмичар који први стигне до 16 освојених бодова. Софија је у завршној серији изгубила на поене 16-14. Једна дијабола ју је дијелила од златне медаље.

Андреј Лукић, још једна нада СК „ТРБ“, није се успио пласирати у финале и борбу за медаљу.

Такмичарска сезона за младе стријелце наставља се у дане викенда пред нама када је на програму 3. коло кадетске лиге БиХ, које се одржава у Зеници.