Звезда одржала час кошарке Валенсији у Пиониру :: Semberija INFO ::

 

Звезда одржала час кошарке Валенсији у Пиониру


Кошаркаши Црвене звезде славли су против Валенсије са 92:73 у мечу 31. кола Евролиге, чиме су наставили свој сан о пласману у ТОП 8 фазу Евролиге.

Звезда је од самог почетка у Пиониру показала да жели побједу у овом дуелу, да су спремни да се "побију" и све жртвују како би до ње дошло.

Од почетка је наметнут један ритам и није опадао током скоро читавог меча. Једини пад у игри се десио крајем прве четвртине, али је све одмах исправљено.

Кампацо је опет био мотор екипе, његова "луда енергија" као да је вукла и читав тим. Добар у нападу, али и још бољи у одбрани. Поред њега, одличан допринос је имао и Лука Вилдоза који је био скоро па беспрекоран иза линије 6,75, погодио је три тројке.

Ипак, прави "икс-фактор" на овом мечу су били Огњен Добрић и Филип Петрушев. Добрић је дао 16, док је Петрушев додао 19 поена, док је и остатак центарске линије у режији Хасан Мартин - Бен Бентил био одличан.

Такође, доста добру ролу је имао и Џон Холанд, који је био добар у одбрани, а убацио је и две тројке.

Користили су сваку прилику, скакали су у нападу, али су и одличне кретње имали и пратили су додавања Кампаца и осталих плејмејкера. Изостанак Немање Недовића, иако се у први мах чинио као велики пех, није се ни осетио.

Сан о пласману Звезде у ТОП 8 и даље траје.

(Независне)