Четири медаље каратиста КК „Шампиони“ :: Semberija INFO ::

 

Четири медаље каратиста КК „Шампиони“


Протеклог викенда у Сарајеву је одржан међународни карате турнир „БХ Сарајево ОПЕН“. Турнир је обухватио такмичења у свим узрасним категоријама (дјеца, кадети, јуниори, У21 и сениори), а учествовало је 868 такмичара у 944 категорије. Каратисти су дошли из пет земаља, из 105 клубова.



Незаобилазан учесник сваког важнијег турнира у БиХ је екипа из Карате клуба „Шампиони“ из Бијељине. Овај пут их је наступило 14 и то, Емилија Богдановић, Ива Докић, Николина Гаврић, Хелена Ивковић, Саво Манојловић, Милица Марић, Димитрије Марковић, Сергеј Стевановић, Вања Стојановић, Зоран Стојановић, Александар Саша Живановић, Лазар Марковић, Александар Новицки и Милош Симић.



Димитрије Марковић је наступио у категорији дјечака узраста 12 година, +52кг са још12 других такмичара и изборио треће мјесто и бронзану медаљу. Александар Саша Живановић је такође освојио бронзану медаљу у категорији кадета до 52кг. Двије сребрне медаље у категорији млађих сениора (У21) освојили су Александар Новицки и Лазар Марковић. Марковић у тежинској категорији до 67кг а Новицки до 84кг.



-Задовољан сам постигнутим резултатима. Било је још неколико прилика за медаљу (Милица Марић и Вања Стојановић у пионирској и Хелена Ивковић у кадетској конкуренцији) али све је то спорт. Научили смо вриједне лекције и спремно очекујемо сљедећи наступ. Задовољан сам наступом Димитрија Марковића који је овом медаљом ушао међу репрезентативце БиХ док је Саша Живковић као пионир наступао у кадетској конкуранцији и освојио треће мјесто. Њему је ово прва државна медаља у каријери. А што се тиче Новицког и Лазара, шта да кажем? Они су све о себи рекли својим досадашњим резултатима. У недјељу су изборили финала и тамо изашли на мегдан испоставиће се, квалитетнијим противницима. Освојили сребро и настављамо даље“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“.

Турнир „БХ Сарајево ОПЕН“ имао је карактер изборног турнира тако да су четворица освајача медаља из Бијељине осигурали себи мјесто у карате репрезентацији Босне и Херцеговине пред предстојећа међународна такмичења.


КК "Шампиони"