У недјељу се отвара нова сезона ауто трка :: Semberija INFO ::

 

У недјељу се отвара нова сезона ауто трка


Бијељина ће у недјељу, деветог априла бити домаћин Ауто крос трке која ће се бодовати у оквиру Отвореног првенства Републике Српске. Пријаве за учешће су још увијек отворене. До данас се пријавило 25 возача из Републике Српске уз додатно учешће возача из Србије а возиће се на стази „Респект плус“ у Слобомиру.

Трка ће се возити у шест класа, у зависности од радне запремине мотора (од 1200 до 4000 ццм), минималне масе возила (од 700кг до 1280кг) и погона (предњи, задњи и 4x4) моторног возила.



- Ове године смо увели једну новину а то је Ауто крос TAXI. Ради о могућности коју смо дали заинтересованим грађанима да виде и осјете како изгледа крос трка из перспективе сувозача. Заинтересовани ће се моћи пријавити на дан трке а возиће се у аутима која ће им уз незабораван доживљај пружити и потпуну сигурност. Пријавити се могу сви пунољетни љубитељи ауто спорта.



Ауто крос TAXI је наш допринос популаризацији ауто крос трка у Семберији  и надамо се да ће нас у недјељу послужити добро вријеме да све протекне на задовољство и учесника и гледалаца и организатора“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Ненад Стокић, директор Ауто крос трке.

Ово је прва трка, од седам планираних ове године, најављују организатори.