Репрезентативка Сара Калајџић: Дио сам РСС јер се борим за бољи положај спортиста :: Semberija INFO ::

 

Репрезентативка Сара Калајџић: Дио сам РСС јер се борим за бољи положај спортиста


Зашто бирам РСС?

Репрезентативка Сара Калајџић: Дио сам РСС јер се борим за бољи положај спортиста

Осамнаестогодишња Сара Калајџић из Бијељине репрезентативка је Србије у каратеу, спорту којим се бави од њене четврте године, а недавно је одлучила да постане чланица Републичке странке Српске и да путем политичког дјеловања покуша да утиче на боље услове спортиста у Бијељини и Републици Српској.



Прву медаљу освојила је са шест година, а код куће чува огромну колекцију признања, одличја, пехара... 

-  На прво такмичење сам отишла у Бар као петогодишњакиња и нисам постигла запажен успјех, али сам себи обећала да ћу се вратити наредне године и узети медаљу и Златну чашу. Тако је и било. Након тога су наставили да се редају успјеси и ове медаље које видите поред мене само су дио онога што сам успјела да ставим у једну торбу и понесем на данашње снимање – прича поносно Калајџићева.

Сара је актуелна првакиња Србије у сениорској конкуренцији, а у претходна два мјесеца учествовала је на најзначајнијим европским и свјетским такмичењима у Шпанији, Француској, Њемачкој, Грчкој, Словачкој, на Кипру... У Републичкој странци Српске је, како каже, препознала жељу да се ствари системски мијењају и да се помогне младим и успјешним спортистима. 



- Нажалост, финансијска и морална помоћ локалне и републичке власти годинама изостају. Све обавезе у вези са такмичењима, авионским превозом, набавком скупе спортске опреме, сносе родитељи. Видјела сам да се Републичка странка Српске искрено труди да мијења ствари набоље, да до изражаја дођу труд и рад, те се надам да ћемо успјети да побољшамо и положај најбољих спортиста Бијељине – сматра Калајџићева.

Сара је од 2010. до 2018. године била члан репрезентације Босне и Херцеговине, а од 2018. добија позив од карате репрезентације Србије, гдје је већ пету годину њен стандардни члан и једна од најбољих каратисткиња.

Док борави у Бијељини, на тренинге свакодневно путује у Шабац, а тренира и у сали коју су њени родитељи и сестра Дајана која је фитнес тренер, изнајмили и прилагодили властитим потребама. Тренутно се припрема за Свјетско сениорско првенство и Медитеранске игре у Тунису, а у будућности своју Бијељину види као град са спортском двораном прилагођеном свим спортистима и остваривању врхунских резултата.