ГАВРИЛОВИЋЕВА И ВУЈИЋЕВА ФИНАЛИСТКИЊЕ У САРАЈЕВУ - БХ САРАЈЕВО ОПЕН 2023 :: Semberija INFO ::

 

ГАВРИЛОВИЋЕВА И ВУЈИЋЕВА ФИНАЛИСТКИЊЕ У САРАЈЕВУ - БХ САРАЈЕВО ОПЕН 2023


Протеклог викенда у Сарајеву је у организацији Карате савеза Босне и Херцеговине одржан међународни турнир "БХ Сарајево ОПЕН" који је окупио 105 клубова из пет земаља са близу 1000 учесника свих узрасних категорија. 


 
Турнир је организован по први пут као један од два у Босни и Херцеговини који се ове године налазе у званичном календару Европске карате федерације (ЕКФ). Поред тога додатну важност овог догађаја дала је одлука УО Карате савеза БиХ да турнир буде изборни за дјецу до 13 година и контролни за кадете, јуниоре и У21 сениоре.


 
-Наш клуб је на овом врло важном и квалитетном турниру наступио са пет представника у мушкој и женској конкуренцији пионира, кадета и кадеткиња. Првог дана такмичења наступали су Лазар Шикуљак у конкуренцији пионира 13 година (-40) и Јана Ивковић у конкуренцији пионирки (-36). Обоје су освојили бронзане медаље, а тиме и важне бодове за мјесто у репрезентацији Босне и Херцеговине за предстојеће Балканско првенство за дјецу до 13 година. Наравно морат ће ове резултате потврдити и на предстојећем државном првенству. Другог дана такмичења у недјељу, који је био резервисан за кадете, јуниоре и У21 сениоре, одличне резултате оствариле су наше кадеткиње Марија Гавриловић и Милица Миа Вујић освојивши златну и сребрну медаљу. Додатни разлог за наше задовољство лежи у чињеници да су обје наступиле у истој тежинској категорији (-54) и да су се у најмасовнијој категорији на турниру нашле у финалу једна наспрам друге. Након неријешеног резултата на судијско прегласавање дата је предност Гавриловићевој која је овом побједом још једном показала да освајање прошлогодишњег изборног турнира у Сарајеву није било случајно. За нашу другу финалисткињу, Вујићеву, морамо напоменути да је по први пут послије веома успјешног пионирског периода и неколико титула првакиње Републике Српске и Босне и Херцеговине, те двије медаље са Балканског првенства овим наступом и резултатом на најбољи начин отворила прелазак у кадетску конкуренцију", рекао је Горан Ивковић, тренер КК "УНСУ" уз опаску да су и Гавриловићева и Вујићева показале да су на добром путу да се равноправно боре за мјесто у кадетској женској репрезентацији БиХ за наступе на свјетском и балканском првенству. 


 
Другог дана такмичења наступио је и кадет КК "УНСУ" Вукашин Трипуновић. Он је поражен у трећем колу али је показао да је на добром путу да се врати у форму и да на државном првенству буде конкурентан за највише резултате.


 
-Наш стручни тренерски тим је задовољан постигнутим резултатима на овако важном турниру јер смо остварили зацртане циљеве. Настављамо даље са наступима на турнирима који су испред нас а све са жељом да се кроз што већи број наступа припремимо за предстојеће првенство БиХ за дјецу, те евентуалне наступе на Балканском првенству али и наступ у WКФ Свјетској карате 1 лиги за младе у Поречу крајем јуна мјесеца.



Напоменут ћемо, да у нашем такмичарском погону имамо још такмичара који овај пут нису наступали али ће свакако на државном првенству бити велико појачање и да и од њих такође очекујемо добре резултате", изјавио је Ивковић упутивши честитке такмичарима и такмичаркама на добрим наступима и резултатима, а захвалност родитељима и генералном спонзору КК "УНСУ" компанији Лyкос Балкан металс.