ОГРОМНА ТРИ БОДА ИДУ У ЈАЊУ: ПОДРИЊЕ ИЗ КОНТРЕ ПРЕМА ОПСТАНКУ :: Semberija INFO ::

 

ОГРОМНА ТРИ БОДА ИДУ У ЈАЊУ: ПОДРИЊЕ ИЗ КОНТРЕ ПРЕМА ОПСТАНКУ


Фудбалери Подриња су у 25. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Фамоса 4:3 у Источном Сарајеву и тако освојили три огромна бода у борби за опстанак.

Киша која је претходних дана, па све до пред сами почетак утакмице, падала у Источном Сарајеву учинила је терен прилично тешким за игру. Важност утакмице, као и императив побједе обје екипе допринио је и нервози, притиску на судију Драгана Жарића и сталном приговарању, нарочито гостију, па је и Зумбул Махалбашић покушао натјерати своје момке да више пажње обраћају на игру него на суђење.

Првих готово пола сата нисмо видјели ништа садржајно. Рововска борба на средини терена, јаки дуели, али без конкретности у нападачкој трећини. Захтјевао је Владимир Дрињак да пробају његови играчи да спусте лопту и не покушавају превише дугим лоптама, које очигледно нису пролазиле данас. Била је лопта више код Моториста, али то није било од неке превелике користи.

Прво узбуђење видјели смо у 30. минути. Јасно опредијељење Подриња да јаком одбраном и готово перфектним контранападима праве проблеме домаћину уродило је плодом када послије једног слободног ударца Фамоса одбрана добро реагује, а онда је сјевнула брза контра четири на један, Хаџибеговић покушава да направи фаул, добија картон, али се акција наставља и Лакота у завршници шутира, али Игор Рончевић сјајно интервениша и чува своју екипу.

Што нису урадили тада, гости из Јање су направили три минуте касније. Предалеко су дефанзивци Фамоса стајали од својих играча, а то користи Самир Делалић и на неких седам-осам метара од гола натрчава на лопту и шаље је у мрежу за велико славље Подриња.

У 36. минути прва велика шанса за Фамос на утакмици.Преселили су се штопери у напад, Хаџибеговић не захвата лопту најбоље, а Ћеха у паду шутира тик поред гола.

Четири минуте касније шут Стевановића, право у Игора Рончевића, а на другој страни узвраћа Фамос још једном сјајном шансом након прекида Перовића, али гости са гол линије избацују лопту и спријечавају повратак Фамоса у меч.

Што није урадио домаћи тим јесу гости, и поново након контре. Опет је то био прекид, одбрана Подриња отклања опасност и сјева брза контра. Лакота сјајном лоптом уз линију избацује Стевановића, одбрана Фамоса не стигне да у зачетку акције направи фаул, Стевановић избјегава клизећи старт Радовића и наставља ка Рончевићу, потом му се лопта враћа и након клизећег Ђорђа Ћехе, а онда прецизним ударцем шаље лопту у мрежу за 2:0.

Одмах је на полувремену Владимир Дрињак извршио три измјене, у игру увео Марка Марковића на позицију задњег везног умјесто Марка Тешановића који је у финишу полувремена добио и незгодан ударац у кољено, а на терену су и офанзивци Дејан Бјелош и Кота Јошикава.

Од првог минута другог дијела Фамос креће офанзивно ка противничком голу и послије шест минута му се то враћа, наравно након прекида. Младен Перовић је убацио лопту у средину казненог простора, а у гужви је најприсебнији Данел Блажић и полови предност гостију.

Наставио је Фамос са нападима и у 64. минути напади се исплате. Никола Новковић је са лијеве стране убацио лопту, Дејан Бјелош је највиши у скоку, шутира, Едис Шеховић брани, а лопта се враћа у поље, Кота Јошикава потом залама чувара, одиграва повратну лопту и Данел Блажић погађа по други пут.

Чекао је Подриње и на 2:2 своју шансу из контри, Зумбул Махалбашић је говорио својим изабраницима и да је то добар резултат, али још бољи је кад се поведе. Дочекали су то у 77. минути када Филип Јовичић шаље лопту иза леђа Рончевића за ново велико славље гостију. Само четири минуте касније, падају све наде Моториста у повољан резултат. Сјевнула је брза контра, а завршава је другим голом резервиста Филип Јовичић.

У судијској надокнади утакмице Фамос долази до 4:3. Досудио је Драган Жарић пенал, а Младен Перовић га претвара у гол за 4:3, но није више било времена за неки повратак. Након тог поготка, Зумбул Махалбашић је имао шта приговорити судијама овог меча, а све је то било и превише за фудбалску утакмицу, па му Драган Жарић након жутог картона показује и црвени картон, а само што се утакмица наставила црвени картон добија наивно и Марко Марковић, те Мотористи остају за десеторицом, али је свакако и био крај утакмице, па је на крају остало 4:3 за Подриње, велика три бода у борби за опстанак, а Фамосу брига пред финиш сезоне.

ФАМОС – ПОДРИЊЕ 3:4 (0:2)

СРЦ „Бранислав Лубура-Бране“

Гледалаца: 100

Судија: Драган Жарић (Котор Варош)

Стријелци: 0:1 Делалић 33, 0:2 Стевановић 45, 1:2 Блажић 51, 2:2 Блажић 64, 2:3 Јовичић 77, 2:4 Јовичић 81, 3:4 Перовић 90+2

Жути картони: Хаџибеговић, Кокот, Новковић  (Фамос), Алић, Лакота, Пантић, Вукичевић, Николић, Мазић, Шеховић, Вучић (помоћни тренер), Махалбашић (тренер) (Подриње)

Црвени картон: Марко Марковић (Фамос) 90+4, Зумбул Махалбашић (тренер Подриње) 90+3

ФАМОС: Рончевић, Шкрба, Ћеха, Кокот (од 74. Вранешић), Бабић (од 46. Марковић), Радовић (од 46. Бјелош), Перовић, Хаџибеговић, Новковић (од 81. Накагаки), Тешановић (од 46. Јошикава), Блажић

ПОДРИЊЕ: Шеховић, Ерић, Јовановић, Мазић, Лакота (од 82. Јахић), Божић (од 86. Брадарић), Делалић (од 70. Вукичевић), Алић, Николић, Пантић (од 70. Јовичић), Стевановић (од 86. Ђурић)

(СпортДЦ)