ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „РАДНИК“ ПРЕД ИСТОРИЈСКИМ УСПЈЕХОМ :: Semberija INFO ::

 

ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „РАДНИК“ ПРЕД ИСТОРИЈСКИМ УСПЈЕХОМ


Мушкој одбојци у Бијељини посљедњих је година увијек недостајало оно мало. Одбојкаши Радника спадају у ред квалитетнијих екипа у Босни и Херцеговини, али се претходних година нису наосвајали трофеја, потврдили су за Семберија инфо.  До ове године.

Бањалука је 27. новембра била домаћин финалне утакмице Купа Републике Српске у којем су се састали одбојкаши ОК „Борац“ и ОК „Радник“. На путу до финала ОК „Радник“ је у четвртфиналном мечу савладао ОК „Модрича Новопром“ максималним резултатом 3:0, а истим резултатом у полуфиналу је побијеђен и ОК „Гацко“. Финале је завршено резултатом 1:3 за ОК „Радник“ (25:19, 21:25, 18:25, 23:25). Први овосезонски трофеј, Куп РС су тако, након 2002. године  по други пут донијели у Бијељину. Поред освојеног Купа, млади Никола Дрљић, из побједничког тима, проглашен је за најбољег играча финалног меча.
 
Финалисти Купа у два ентитетска одбојкашка савеза изборили су пласман у полуфинале Купа БиХ. Тамо је Бијељинце дочекала екипа ОК „Босна“ из Сарајева. ОК „Радник“ је у двије утакмице одигране у првој половини фебруара ове године овјерио карту за финале. У првој утакмици у Сарајеву, уписали су побједу 1:3, док је у Бијељини виђена права одбојкашка утакмица и коначних 3:0 у сетовима за домаће. Одбојкаши Радника су финале Купа БиХ играли 11. марта на домаћем терену против старог ривала, ХОК „Домаљевац“. Друга титула у сезони, Куп БиХ је освојен резултатом 3:0 у сетовима (25:16, 25:19, 25:19).


 
-На почетку ове сезоне планирали смо да тек сљедеће сезоне „нападнемо титулу“ међутим, околности су се тако посложиле да су нам се амбиције почеле остваривати ове сезоне. Након што смо, послије 2002. године поново освојили Куп Републике Српске порасли су нам апетити. Видјели смо да можемо ићи још даље. У финалу Купа Босне и Херцеговине смо побиједили увијек неугодну екипу Домаљевца са 3:0 у сетовима. Они су регуларни дио Премијер лиге БиХ заслужено завршили испред нас на првом мјесту и то довољно говори о њиховом квалитету. Након освајања Купа БиХ са још већим амбицијама смо ушли у плеј оф за првака БиХ гдје смо у четвртини финала у двије утакмице били бољи од екипе Љубиња, а у полуфиналу, исто тако у двије утакмице били бољи од екипе ОК „Какањ“, актуелног првака БиХ“, рекао је за „Семберија инфо“ Владимир Милићевић, други тренер сениорске екипе ОК „Радник“.


 
ОК „Радник“ је освајао титуле Купа и шампиона РС. Два пута су играли у финалу плеј офа за првака БиХ (у сезони 2016/17. и 2017/18.) против ОК „Младост“ из Брчког и оба пута били вицешампиони. Прилика коју имају, да ове сезоне освоје три титуле, историјска је прилика.
 
-Лично мислим да смо прошле године имали јако добру екипу, али недостајало нам је „оно нешто“. Ове године смо пронашли тај чаробни састојак, а он се састоји у јако блиском односу и сарадњи управе клуба, стручног штаба и одбојкаша. Управо тај однос је направио разлику у односу на претходне сезоне. Такође, не смијемо заборавити да успјеси у спорту не долазе преко ноћи. Резултати које ове године жањемо посијани су током претходних сезона у којима је ОК „Радник“ играо важну улогу. Све то сада долази на наплату. Ова сезона је резултат исправног односа према клубу који смо имали претходних година“, истакао је Милићевић, похваливши младе одбојкаше који су поникли у ОК „Радник“ а који сада играју битну улогу у сениорском тиму.
 
ОК „Радник“ сутра игра другу утакмицу за првака БиХ!

Финале плеј офа Премијер лиге БиХ је реприза финала Купа БиХ, с тим што се у овом формату игра на двије добијене утакмице. Прва је одиграна 15. априла у Орашју гдје се ХОК „Домаљевац“ резултатом 3:1 (21:25, 25:19, 25:17, 25:18) реванширао Бијељинцима за пораз у финалу Купа БиХ. Ово је био први пораз Радникових одбојкаша након 29. октобра 2022. године и пораза од ОК „Босна“ у регуларном дијелу првенства. Друга утакмица на програму је сутра, 21. априла, гдје ће бијељински одбојкаши имати прилику да на домаћем терену изједначе резултат у серији.
 
 
Клуб са амбицијама и планом за будућност


-Уназад двије године, колико је актуелна управа на окупу, направили смо пројекат како да побољшамо резултате свих селекција и ево резултати долазе и прије него смо се надали. Успјели смо да освојимо Куп Републике Српске након 20 година паузе. Велика је ствар што смо узели тај трофеј. Потом смо освојили Куп БиХ и већ сада резервисали мјесто у Европи у оквиру ЦЕВ Купа. Без обзира на пораз у првој утакмици финалне серије плеј офа за првака БиХ и даље имамо велике шансе да и ову титулу донесемо у Бијељину а нашем клубу обезбједимо квалификације у оквиру европске Лиге шампиона. Наш дугорочни циљ је да постанемо регионални одбојкашки центар, прије свега да радимо са млађим играчима с наших простора, али ћемо проширити причу и на играче који нису са ових простора“, рекао је за „Семберија инфо“ Дарко Манојловић, предсједник ОК„Радник“.
 
(Семберија инфо)