КК „ШАМПИОНИ“ - ТРИ МЕДАЉЕ АЛЕКСАНДРА САШЕ ЖИВАНОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“ - ТРИ МЕДАЉЕ АЛЕКСАНДРА САШЕ ЖИВАНОВИЋА


У организацији Карате савеза Босне и Херцеговине у Зеници је у суботу, 29. априла одржано Државно карате првенство за дјецу. Учествовало је 112 клубова са 885 такмичара који су наступили у 72 категорије.

Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине су на овом  првенству учествовали са 15 такмичара који су наступали у 15 појединачних и двије екипне категорије: Марија Арсић, Емилија Богдановић, Ива Докић, Михајло Гаврић, Николина Гаврић, Павле Љубојевић, Милица Марић, Димитрије Марковић, Јаков Перић, Божидар Симикић, Сергеј Стевановић, Вук Стевановић, Вања Стојановић, Зоран Стојановић и Александар Саша Живановић.



Овогодишње Првенство БиХ за дјецу протекло је у знаку Александра Саше Живановића који је освојио три медаље! Једну златну медаљу освојио је у екипној конкуренцији у катама за дјечаке 2009. годиште (екипа Јаков Перић, Божидар Симикић и Александар Саша Живановић), другу златну медаљу је освојио у појединачној конкуранцији у катама за дјечаке У14 док је бронзана медаља освојена у борбама за У14, -50кг.



И женска екипа КК „Шампиони“ освојила је медаљу у катама. Екипа коју су чиниле Марија Арсић, Емилија Богдановић и Николина Гаврић освојиле су бронзану медаљу у категорији дјевојчица 2009. годиште.
Поред медаља у екипној, у појединачној конкуренцији бронзане медаље су освојили Јаков Перић (борбе, У14, -45кг), Емилија Богдановић (борбе, У14, -44кг) и Милица Марић (борбе, дјевојчице 13 година, -49кг). 



- Задовољни смо постигнутим резултатима. У спорту је јако важан континуитет а ја пуног срца могу рећи да након сјајне генерације коју чине садашњи јуниори и млађи сениори, Лазар Марковић, Александар Новицки, Никола Зеленовић Благојевић, Синан Паљевац и Милош Симић, Карате клуб „Шампиони“ добијају нову генерацију шампиона у најмлађим категоријама“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“.



Поред подизања младих генерација успјешних каратиста у овом бијељинском клубу не одустају ни од својих старијих такмичара. У периоду од 27. до 30. априла тројица Шампиона су учествовала на WKF Свјетској карате 1 лиги за младе у Шпанији. На овом такмичењу је учешће узело 2198 каратиста из 64 земље свијета а Бијељину су представљали Александар Новицки, Милош Симић и Синан Паљевац. Од наведеног тројца Милош Симић је дошао најближе медаљи заузевши седмо мјесто у борбама у конкуренцији јуниора, -76кг.