Феноменални Јокић и Денвер у финалу западне конференције :: Semberija INFO ::

 

Феноменални Јокић и Денвер у финалу западне конференције



ФИНИКС - Кошаркаши Денвер нагетса пласирали су се у финале западне конференције побједом над Финикс сансима 125:100 у шестом мечу серије друге рунде. Никола Јокић је завршио са трећим трипл-даблом у серији - 32 поена, 12 асистенција и 10 скокова.

Финикс није могао да се носи са одсуством повријеђеног Криса Пола, коме се придружио Деандре Ејтон ван терена. Стартни центар Санса је повриједио ребро и то је био ненадокнадив минус по домаћина шестог меча.

Денвер је као и у претходној утакмици играо агресивну одбрану на Кевину Дуренту и Девину Букеру и уздао се у брзину и интензитет, уз све квалитете двоструког МВП-а.

Серијом 16:0 Нагетси завршавају прву дионицу за 44:28, а блистао је Јокић са 14 поена и разиграни Кентејвијус Колдвел-Поуп.

Друга дионица је била за уџбенике, пише РТС. Финикс је апсолутно "почишћен" са терена. Нагетси су на полувремену убацили невјероватни 81 поен и водили 30 поена у плусу.

Четири пута је неки тим губио 30 поена на полувремену у утакмици шестој утакмици - сансима се то десило двапут, проше сезоне против Далас маверикса и сада.

Тренер Мајк Мелоун је све битне играче измијенио на два минута до краја, при плус 25 за Нагетсе.

Јокић је завршио са 32 поена, 12 асистенција и 10 скокова са шутем из игре 13/18. Џамал Мари је убацио 26, "икс-фактор" Колдвел-Поуп 21 поен.

Код Финикса је Камерон Пејн забиљежио 31 поен, Кевин Дурент 23, Џок Лендејл 13, Девин Букер тек 12 поена.

Ривал Денверу биће бољи из сусрета Лос Анђелес лејкерса и Голден стејт вориорса, серије која је отишла у шест утакмица и гдје "језераши" имају предност 3:2.


Глас Српске