Ђоковић: Поносан сам што сам исписао историју спорта који заиста волим :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Поносан сам што сам исписао историју спорта који заиста волим


Фото - Танјуг / АП
ПАРИЗ- Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је данас да је веома поносан на резултате у досадашњем дијелу сезоне.

Ђоковић је ове сезоне освојио три титуле, а од тога два гренд слем трофеја - Аустралијан опен и Ролан Гарос. Српски тенисер је јуче по трећи пут у каријери тријумфовао на Ролан Гаросу, пошто је у финалу побиједио Норвежанина Каспера Руда 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Ђоковић је тријумфом у Паризу освојио рекордну 23. гренд слем титулу. Српски тенисер се данас по традицији сликао испред Ајфеловог торња у Паризу.

 "Веома сам поносан, уморан сам, биће ми потребно времена да се одморим. Невероватне две недеље, цела сезона у ствари. Освојио сам прва два гренд слема, тачно оно што сам желео од почетка године. Желим да покушам да освојим што је више могуће гренд слемова", изјавио је Ђоковић, преноси Моцартспорт.

Ђоковић се данас званично вратио на прво мјесто АТП листе. Он је започео рекордну 388. недјељу као први тенисер свијета.

"Одушевљен сам и поносан сам што сам исписао историју спорта који заиста волим. И што сам могао то да поделим са пријатељима, породицом, тимом. Велико и веома тешко путовање, сваки меч је био врло изазован, али издржали смо. Ролан Гарос је за мене увек био најтежи од четири гренд слема, зато је још слађе. Историја на столу, на онаквом мечу, са свим тим људима на трибинама... Веома јединствен, специфичан осећај, посебан. Када сам пао на терен осећао сам огромно олакшање, преплавиле су ме дивне емоције", истакао је Ђоковић и додао да ће се ноћас потрудити да испрати пети меч финала НБА лиге између Денвера и Мајамија.


Танјуг / Глас Српске