УЕФА спрема жестоку казну Хрватској :: Semberija INFO ::

 

УЕФА спрема жестоку казну Хрватској


Foto: EPA/MAST IRHAM EDITORIAL USE ONLY
Европска фудбалска федерација покренула је дисциплински поступак против Хрватске због скандирања њихових навијача "Цигане" са трибина у јучерашњем дуелу у Ротердаму.

Хрватска је јуче са 4:2 након продужетака побиједила Холандију и пласирала се у финале Лиге нација, гдје ће играти против побједника из вечерашњег сусрета Шпаније и Италије.

Међутим, руководство Хрватског фудбалског савеза страховало је због дописа из УЕФА који је већ данас стигао на њихопву адресу. 

Наиме, хрватски навијачи су неколико пута током дуела у Ротердаму скандирали "Цигане, Цигане", због чега је УЕФА покренула дисциплински поступак против ХНС.

Навијачи су овај погрдан назив упућивали румунском судији мађарске националности Иштвану Ковачу који је у неколико наврата оштетио Хрватску.

Из ХНС су навели, да су свјесни ситауције и да очекују казну, те додају да није проблем финансијска казна, већ да то може довести до затворања стадиона у квалификацијама. Наводе и да желе да пошаљу поруку да је такво понашање навијача неприхватљиво.
 
(РТРС)