У знак признања и захвалности: Нолетов рекет коначно постао златан :: Semberija INFO ::

 

У знак признања и захвалности: Нолетов рекет коначно постао златан


Рекет најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића је коначно постао златан.

Аустријска компанија за производњу спортске опреме Хед, поклонила је српском тенисеру златни рекет чија је тежина осам килограма.

Рекет је Новаку уручен у присуству породице, супруге Јелене, сина Стефана и кћерке Таре, прије него што је са њима одлетио на Азорска острва да се одмори од тријумфа на Ролан Гаросу.

Хед се на овај потез одлучио у знак признања, али и захвалности јер Новак његовим рекетима игра више од једне деценије. Ноле је прије овог алата у једном периоду користио амерички Вилсон.

“Тимски успјех! Ово је 23. грен слем трофеј, нови рекорд у мушком тенису. Новак Ђоковић се сада изједначио са Сереном Вилијемс у броју највећих титула и у мушкој и женској конкуренцији у Опен ери. Новак се уједно вратио и на број 1 продуживши свој рекорд свих времена за бар двије недјеље”,  написао је Хед на Инстаграму.

Само је Маргарет Корт са 24 грен слем трофеја сада испред Ђоковића, али Аустралијанка је већину ових турнира освојила прије Опен ере, дакле у времену када професионалцима није било дозвољено учешће на њима и конкуренција је била знатно слабија.

С друге стране, Новак има двије обезбјеђене недјеље на броју 1 јер би се Карлос Алкарас, ако освоји титулу на Квинсу, вратио на врх.

Аустријанци су направили само један примјерак овог рекета тако да ће његова вриједност бити све већа и већа, јер није тешко претпоставити колико би неки колекционар платио да има такав уникат.

Новак је и даље на одмору у португалском љетовалишту недалеко од Африке. За скоро двије недјеље почиње Вимблдон и мора да искористи ово мало времена да напуни батерије.

Још се не зна да ли ће Ђоковић играти на некој од егзбиција пред лондонски грен слем као што често ради. На располагању су му бар двије, Будлс у околини Лондона и Ђорђо Армани класик у парку Харлингем у центру овог града, око пола сата вожње од Вимблдона.

За Будлс је све више пријављених тенисера: Стефанос Циципас, Холгер Руне, Хуберт Хуркач, Себастијан Корда, Феликс Оже-Алијасим, Андреј Рубљов, Борна Ћорић и Лоренцо Музети. У Харлингему је долазак за сада најавио само Каспер Руд.

Наравно, времана има довољно, јер је ријеч о егзбицијама и Ноле може да се најави у посљедњем тренутку и добиће противника и прилику да заигра на трави, пише Спорт клуб.

(Спорт Клуб)