МИРИС АДРЕНАЛИНА И СПАЉЕНЕ ГУМЕ :: Semberija INFO ::

 

МИРИС АДРЕНАЛИНА И СПАЉЕНЕ ГУМЕ


Бијељина је овог викенда центар аутомобилизма на Балкану. Данас и сутра, на паркингу Агро тржног центра одржава се такмичење у дрифту које се бодује за Куп Републике Српске и шампионат Србије. Своје возачке вјештине ће показати укупно 29 возача из БиХ, Србије, Мађарске, Словеније, Хрватске и Бугарске.


 
Данас се возачи такмиче за што бољи пласман у оквиру Купа РС и првенства Србије (СДЦ - Сербиан Дрифт Цхампионсхип) у „стреет“ категорији (мотори до 300КС) и „про“ категорији (мотори преко 300КС) при чему је „стреет“ категорија предвиђена за младе возаче почетнике. Сутрашњи дан доноси наставак такмичења али овај пут у оквиру међународне трке „Даy оф Цхампионс“ (ДОЦ). 


 
-Прошле године сам наступао у Бијељини на оваквој трци. Тада, због административних проблема нисам успио из Њемачке довести и наступити својим аутом па сам наступио са пријатељевим. Не могу се нешто похвалити прошлогодишњим наступом и резултатом али ми је јако драго да се и у Босни и Херцеговини почињу организовати дрифт такмичења. Добро је што је постигнут договор па возачи из Босне могу наступати у првенству Србије. Ја сам прије 15 дана учествовао у Чачку у оквиру првог кола првенства Србија. Овај пут сам дошао и наступао са властитим аутом а трку сам завршио на петом мјесту. Данас и сутра наступам у Бијељини. Бијељинска стаза није толико брза али је технички јако захтјевна, конкуренција је и овдје изузетно јака а мени не преостаје ништа друго него да дам све од себе за што бољи пласман“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Саша Жепачкић, Зеничанин који посљедњих десет година живи и ради у Њемачкој. Ове сезоне наступа за АМКК „Оптима моторспорт“ из Бијељине.


 
Осим такмичарског "момента", ова адреналинска аутомобилска трка која је посебно привлачна млађој публици, користиће се и за промоцију безбједности саобраћаја, па ће се овај празник аутомобилизма у Бијељини одвијати под слоганом "Улица није тркачка стаза".


 
Организатори ове манифестације, АМКК „Оптима моторспорт“ у сарадњи са Градом Бијељина, САКС РС (Спортски ауто и картинг савез Републике Српске) и АМС РС, поручили су да су одржавање једне овакве манифестације подржали како би примарно скренули пажњу јавности на проблем безбједности у саобраћају.


 
Поред тога, организатори желе скренути пажњу оним возачима који воле брзу вожњу и висок адреналин да своју склоности усмјере ка спортском аутомобилизму гдје ће уз искусне професионалце имати прилику стасати у професионалне возаче.


 
- Јер једино су обезбјеђени полигони и картинг стазе сигурна мјеста за ауто трке,“ поручили су из Ауто мото картинг клуба „Оприма моторспорт“ из Бијељине.



(Семберија инфо)