Тежак пораз „змајева“ у Лисабону :: Semberija INFO ::

 

Тежак пораз „змајева“ у Лисабону


Фото - Н/ФС БиХ

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине поражена је синоћ у Лисабону на стадиону Бенфице од репрезентације Португала резултатом 3:0 (1:0) у оквиру 3. кола квалификација за Европско првенство 2024 у Њемачкој.

Прву прилику на утакмици имала је Босна и Херцеговина у 22. минути, када је дебитант у дресу „змајева“ Адриан Леон Баришић центрирао са десне стране, након чега је лопта замало завршила у голу.

Два минута касније на другој страни, поништен је погодак Кристиана Роналда због офсајда. У 29. минути након центаршута Гојка Цимирота, капитен бх. тима Един Џеко неометан из одличне позиције шутира преко гола.

Португалци су први ударац у оквир гола имали у 37. минути, када је голман Ибрахим Шехић одбранио ударац Јоао Феликса са 16 метара. Ипак, и поред добре игре бх. селекције, Португалци су на одмор отишли са голом предности.

Бруно Фернандес је дао лијеп пас кроз одбрану репезентације БиХ, а Бернандо Силва рутински савладао Шехића за вођство од 1:0.

У наставку утакмице није виђено много тога занимљивог све до 77. минуте, када је Рубен Невес прецизно центрирао са десне стране, а Бруно Фернандес главом постигао други гол за Португал.

Пет минута касније, Амар Дедић се са неколико лијепих потеза ослободио својих чувара, али је шутирао у добро постављеног Диога Косту. У 88. минути Ибрахим Шехић је бравурозно одбранио ударац Јоте са седам метара, након асистенције Кристиана Роналда.

Коначних 3:0 поставио је Бруно Фернандес прецизним удацем са 15 метара у трећем минуту надокнаде.

У осталим сусретима у групи, Луксембург је головима у другом полувремену савладао Лихтенштајн са 2:0, док је Словачка у гостима била боља од Исланда резултатом 2:1.

Након три одиграна кола, Португал је први на табели са максималних 9 бодова. Словачка има 7, Луксембург 4, Босна и Херцеговина и Исланд по 3, а Лихтенштајн 0 бодова.

У уторак од 20:45 сати на стадиону “Билино поље” у Зеници, Босна и Херцеговина ће дочекати Луксембург.


Независне новине