БАЛКАНСКА МЕДАЉА ЗА ГОРАНА ЂУРИЋА :: Semberija INFO ::

 

БАЛКАНСКА МЕДАЉА ЗА ГОРАНА ЂУРИЋА


Румунски Сибињ (Сибиу) био је претходног викенда (17. и 18. јун) домаћин Балканског првенства за млађе пионире. На такмичењу је наступило 374 такмичара из осам балканских земаља.
 
У оквиру џудо репрезентације Босне и Херцеговине, уз тренера Пантера, Владимира Ђокића, наступио је један од најперспективнијих бијељинских џудиста, Горан Ђурић. Горан је најмлађи џудиста из шампионске породице Ђурић чијих петеро дјеце је поникло на татамију Џудо клуба „Пантер“.


 
Горан Ђурић је на овој Балканијади освојио бронзану медаљу. На турниру је имао шест наступа гдје је остварио пет побједа над вршњацима из Турске (два пута), Црне Горе, Румуније и Грчке.
 
-Ово је за Џудо клуб „Пантер“ из Бијељине пета балканска медаља у овој години, јер смо тако навикли да са сваког балканског шампионата долазимо са медаљама“, стоји у саопштењу Џудо клуба „Пантер“.
 
Подсјећамо, раније ове године балканске медаље су освојили Вера Павличевић (бронза) и Максим Петровић (сребро), обоје у категорији старијих пионира на Балканском првенству одржаном у мају у Црној Гори. Прије десетак дана је одржано Балканско првенство за кадете на којем је Теодора Трифковић освојила бронзану медаљу у појединачној док је Јована Ђурић освојила златну медаљу у екипној конкуренцији са колегиницама из џудо репрезентације БиХ.

(Семберија инфо)