ОТВОРЕН КОШАРКАШКИ КАМП У „БАЊИ ДВОРОВИ“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН КОШАРКАШКИ КАМП У „БАЊИ ДВОРОВИ“



Кошаркашки савез Републике Српске свечано је данас отворио у Дворовима “Кошаркашки камп 2023“, у оквиру пројекта „Љетна школа спорта Републике Српске“ Министарства породице, омладине и спорта.



Овај камп, на којем учествује 15 кошаркаша и кошаркашица годиште 2009., трајаће до 24 јуна у Јавној установи „Бања Дворови“.



Предсједник Кошаркашког Савеза Републике Српске Александар Ђурђевић новинарима је рекао да је велика част што су се вечерас у Дворовима окупили 30 најталентованијих дјечака и дјевојчица из Републике Српске у генерацији 2009. годиште.



„Окупили смо их у Љетној школи спорта који реализујемо у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта, а боравиће у Бањи у наредних седам дана, тренирати у Основној школи „Дворови“ у Дворовима“, рекао је Ђурђевић и захвалио директорима школе и Бање на сарадњи.



Ђурђевић је рекао да оно на чему се највише радило у претходне двије године када је ријеч о сазиву Кошаркашког савеза Републике Српске, управо рад са најмлађим и најталентованијим дјечацима и дјевојчицама.

„Овај камп је потврда тога“, рекао је Ђурђевић и изразио наду да ће дјеца из Дворова отићи пуна позитивих утисака  те да ће камп искористити за своје напредовање и да ће овдје стећи пријатеље за будући живот.

Приатељства, додао је он, која се стекну кроз спорт су пријатељства која трају цио живот.

Ђурђевић је захвалио ресорном министарству и свима који су помогли да се овај камп организује.



„Морамо наставити да у будућности улажемо у наше најталентованије, јер то и јесте будућност и смисао постојања Кошаркашког савеза као и смисао бављења спортом“, рекао је Ђурђевић и додао да сви не морају бити врхунски спортисти, али да је битно да сви израсту у добре људе, са добрим навикама.


Семберија инфо - З. Кусмук