Ливерпул потписао једног од најталентованијих везњака Европе :: Semberija INFO ::

 

Ливерпул потписао једног од најталентованијих везњака Европе


Фудбалски клуб Ливерпул је озваничио трансфер офанзивног везњака Лајпцига, Доминика Собослаја (22) тако што је активирао његову откупну клаузулу у висини од 70 милиона евра.

Мађар стиже на "Ејнфилд" након двије и по године у Бундеслиги са Лајпцигом, гдје је уписао 91 наступ у свим такмичењима, а са "Црвенима" је парафирао петогодишњи уговор.

"Стварно је, стварно добро. Уживао сам у посљедњих неколико дана и радујем се што ћу све боље упознати. Посљедња три или четири дана су била јако дуга; није било тако лако. Али на крају сам ту, сретан сам и једва чекам да почнем. Ово је заиста историјски клуб, с великим играчима и тренером. За мене је савршено направити сљедећи корак у оваквом клубу. Навијачи, стадион, све је заиста фантастично", рекао је Мађар након потписа уговора.

На "Ејнфилду" се јасно цијени Собослајев таленат и став, као и способност Мађара да игра на више позиција у средини терена.

Након што је започео своју сениорску каријеру у Лиеферингу, Собослај је потписао за Салцбург 2018. прије него што се придружио Лајпцигу 2021. упркос интересовању Милана и Реал Мадрида.

Током боравка у Салцбургу, четири пута је освојио титулу првака Аустрије и три пута Куп Аустрије.

Откако се придружио Лајпцигу, два пута је освојио ДФБ-Покал, а сада ће са Ливерпулом покушати направити додатни искорак.

Мађарски везни играч постао је друго ново појачање "Црвених" у љетном прелазном року након што су се договорили трансфер Алексиса Мек Алистера из Брајтона.

(Б92)