СВЈЕТСКА МЕДАЉА У ПОРЕЧУ ЗА МИУ МИЛИЦУ ВУЈИЋ И КК „УНСУ“ :: Semberija INFO ::

 

СВЈЕТСКА МЕДАЉА У ПОРЕЧУ ЗА МИУ МИЛИЦУ ВУЈИЋ И КК „УНСУ“



У Поречу је од 29. јуна до другог јула одржана Свјетска карате1лига за младе. Била је то трећа овосезонска лига за младе каратисте на којој је учествовало преко 3100 такмичара из 72 земље. Из Бијељине су пут Пореча отпутовале и двије такмичарке КК „УНСУ“.



- Вјеровали смо да можемо и дочекали смо још једну свјетску медаљу за наш клуб, наш град, нашу земљу. Наша Миа Милица Вујић нашла се на постољу најбољих  У14 дјевојака у WKF Свјетској карате1 лиги за младе у Поречу. Вујићева је у једној од најмасовнијих тежинских категорија (52+) освојла бронзану медаљу која за све нас сија као злато, имајући у виду да се ради о највећем степену свјетског такмичења за овај узраст те прејаку конкуренцију“, истакао је Горан Ивковић, први тренер КК „УНСУ“.

Миа Милица је већ у првом колу претрпјела пораз од одличне белгијанке Сриди Маисса, која је пласиравши се у финале повукла нашу представницу у репасаж и прилику да конкурише за бронзу. Вујићева је у наредних пет мечева савладала представнице Латвије (Аврускина Јелизавета), Украјине (Росикхина Вероника), Француске (Ессабар Мерyем), Хрватске (Барукчић Ана Марие) и на крају за бронзану медаљу и мјесто на постољу поред најбољих, представницу Њемачке (Конради Арwен).



Овим резултатом актуелна, трострука првакиња Босне и Херцеговине сврстала се у ред најбољих У14 дјевојака свијета и тако на најбољи начин завршила поглавље у узрасној категорији до 14 година. Већ од наредних такмичења, борит ће се искључиво у кадетској конкуренцији.

Поред Вујићеве у Поречу је наступала Марија Гавриловић у категорији кадеткиња до 54кг. Гавриловићева није успјела остварити значајнији пласман пошто се морала опростити од даљег такмичења још у првом колу када је минималним резултатом поражена од Украјинке (0:1).

- Сигурно је да Марија има квалитет за много више, али да би се остварио резултат на овако високом степену такмичења, мора много тога да се поклопи па и да се има одређени степен спортске среће. Она то заслужује јер има квалитет и сигурни смо да ћемо ускоро славити и њене свјетске медаље. Као клуб поносни смо на резултат у Поречу, посебно што смо поново у прилици да славимо још једну свјетску медаљу. Радили смо напорно, вјеровали да је ово тренутак и на крају се исплатило. Ова медаља је плод наше школе каратеа што показује да имамо квалитет и да знамо пут до највиших постоља. 

У име УО клуба и цјелокупног нашег колектива нашој Милици упућујемо најискреније честитке. Родитељима се такође захваљујемо као и нашем генералном спонзору компанији Лyкос Балкан Металс.



Честитке упућујемо и осталим освајачима медаља из Босне и Херцеговине, а посебно нашим колегама из Бијељине, из Карате клуба "Шампиони". Заједно смо се припремали, путовали и бодрили током наступа. Заједно смо донијели три медаље са WKF Свјетске карате1 лиге у Бијељину и као такви смо најуспјешнији град из Босне и Херцеговине али и шире. Показали смо да заједништвом, квалитетом и потенцијалом можемо још више. Свакако може више, под условом да карате спорт у Бијељини као најтрофејнији добије укупно бољи статус, јер то својим резултатима заслужује.

Захваљујемо се и Регионалном карате савезу Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине (БМСиП) те клубовима члановима на међусобној сарадњи и подршци коју једни другима указујемо“, истакао је Горан Ивковић, предсједник УО клуба и главни тренер КК „УНСУ“.