Црвено -бели"разбили" Фенербахче и освојили турнир у Русији :: Semberija INFO ::

 

Црвено -бели"разбили" Фенербахче и освојили турнир у Русији


Фудбалери Црвене звезде победили су екипу Фенербахчеа са 3:1 и тако су освојили трофеј на Паримач турниру у Русији.

Они су са девет бодова били испред Зенита, Нефчија и Фенербахчеа.

Стрелци голова за Црвену звезду су били Олајинка у првом минуту, Иванић у 39. и Лучић у 82. минуту, једини гол за Фенербахче је постигао Жоао Педро у 79. минуту меча.

Само што је кренула утакмица, тако је Црвена звезда стигла до предности. Сјајно је повукао лопту Жан Филип Красо који је вукао од средине терена, стигао је до казненог простора и сјајно лопту одложио ка Олајинкји, а доскорашњи фудбалер Славије је шутирао из прве и савладао голмана Фенербахчеа, после само 21. секунде меча.

Наставила је Звезда у истом ритму и после гола имала је шансе преко Кангве и Красоа. Приметан је био високи пресинг на коме инсистира Барак Бахар од када је постао тренер Црвене звезде, нису се на то добро прилагодили гости из Турске и током целог првог полувремена смо видели само један шут у оквир гола Зорана Поповића који је био на самом крају првог полувремена. Тада је у великој шанси био Миши Батшуаји који је био сам испред гола после доброг паса Самуела, али је Поповић сјајно интервенисао и спречио да Фенербахче дође до гола.

Пре тога је Звезда стигла до новог гола, Јукшек је изгубио лопту на средини терена, а Звезда је демонстрирала свој убитачан контранапад. Сада је стигао употребљив центаршут са десне стране, на другој стативи се налазио Олајинка који је гађао супортан угао, а испред гол линије је лопту у мрежу "ћушнуо" Мирко Иванић који је тако постигао трећи гол на овом туниру.

У другом делу игре се Звезда мало повукла и препустила средину терена Фенербахчеу, који јесте кренуо агресивније, али без неке велике шансе по гол Зорана Поповића. Бележимо покушаје Кента и Џека, али ти ударци нису били опасни по гол Црвене звезде.

Ипак су фудбалери Фенербахчеа стигли го гола у 79. минуту, када је после центаршута Остервалда, гол постигао Жоао Педро. После тог поготка је моментум игре био на страни екипе из Истанбула, али је то убрзо угасио Владимир Лучић који је на пас Лазара Николића, рутински савладао голмана Фенербахчеа и тако вратио два гола разлике на страну Црвене звезде.

Вредно помена је била и велика нервоза од стране фудбалета Фенербахчеа, највише се ту истицао тренер, који је пред крај меча био и искључен. Судија Кукулијак је на овом мечу показао чак 11 жутих картона.

Звезда је тако стигла до трофеја на овом турниру, где је савладала Зенит, Нефчи и Фенербахче.

(b92)