Радник још комплетира играчки кадар: Приоритет довођење два штопера :: Semberija INFO ::

 

Радник још комплетира играчки кадар: Приоритет довођење два штопера


БИЈЕЉИНА - Фудбалери Радника вриједно се спремају за нову сезону под будним оком стручног штаба на челу са тренером Велибором Ђурићем. Бијељински тим је довео и ново појачање, а то је Хамза Хоџић. Бивши десни бек Ступчанице је бонус играч и сигурно је да ће добро доћи Раднику који наредне сезоне жели да се умијеша у борбу за врх.

Припреме Радника ремете нешто лакше повреде Славена Стјепановића те Адешине Фатаија, који су пропустили први контролни меч против Дрине из Зворника.

Тренер Велибор Ђурић истиче да за сада све иде по плану.

- Припреме обављамо у Бродцу због реконструкције наших терена и оне пролазе добро. Задовољан сам залагањем играча, а Стјепановић и Фатаи су лакше повријеђени и брзо ће се прикључити тиму. Довели смо Хоџића који је бонус играч и добро ће нам доћи. Радимо на комплетирању екипе, а приоритет су нам штопери, јер смо на тој позицији дефицитарни. Такође, ако нам се укаже прилика да доведемо квалитетне бонус играче, неће је пропустити - истакао је Ђурић.

Бијељински тим ће у новој сезони бити један од кандидата у борби за врх. Управа клуба ради пуно на инфраструктури, а поред тога и на омасовљењу омладинске школе. Све то дјелује помало и нестварно када се зна како је Радник уопште “преживио” прошлу сезону.

- Жеља Радника је да се бори за врх и због тога морамо добро да обавимо ове припреме да бисмо што спремније ушли у шампионат. Атмосфера у клубу и око њега је одлична, тако да је након свега што се клубу десило на старту прошлог шампионата ово заиста сјајно. Имамо све услове, тим стварамо на вријеме, тако да желимо да то оправдамо кроз залагање на тренинзима и надамо се најбољем кад почне шампионат.

Екипа је промијенила и мјесто припрема. Наиме Радник ће другу фазу обавити на Јахорини. Прије одласка на планину бијељински тим ће одиграти и пријатељски меч против Градине.

- Градина ће бити наредни тест 19. јула, а затим слиједи одлазак на Јахорину. На планини ћемо боравити десет дана, од 20. до 30. јула и у том периоду ћемо одиграти још три контролне утакмице. Затим 5. августа на реду је генералка пред старт новог шампионата - истакао је тренер Ђурић.

Отказана Славија

На припремама на Јахорини Радник се био договорио о контролној утакмици против Славије. Међутим, након извлачења парова за Прву лигу Републике Српске дошло је до промјене. Ова два тима се састају у првом колу па је заједничка одлука тренера Ђурића и Бојана Регоје да ипак не одмјере снаге на Јахорини.


Глас Српске