Организатори Вимблдона одбили захтјев Ђоковића и Мареја за помјерање мечева :: Semberija INFO ::

 

Организатори Вимблдона одбили захтјев Ђоковића и Мареја за помјерање мечева


Организатори Вимблдона одбили су захтјев српског тенисера Новака Ђоковића и Британца Ендија Мареја, који су тражили да мечеви на Централном терену Отвореног првенства Енглеске почињу раније како би сви дуели на овом терену могли да се заврше до 23 сата по локалном времену, преноси Дејли мејл.

Дуел осмине финала овогодишњег Вимблдона између Ђоковића и Пољака Хуберта Хуркача је прекинут послије другог сета због правила која налажу да мечеви на Отвореном првенству Енглеске мечеви не смеју да се играју после 23 сата.

Британски медији подсећају да је жеља организатора да се заштити локално становништво, које не жели гужву и буку због тениских мечева. Такође, власти у Лондону желе да сви навијачи и учесници безбедно напусте објекте на Вимблдону.

Ђоковић и Мареј су предложили организаторима да мечеви на турниру на Централном терену, као и Терену број један почну раније (од 12 сати) да би се у будућности избегле сличне ситуације. Мечеви на ова два терена почињу у 13.30 часова по локалном времену.

Дејли мејл истиче да су организатори одбили Вимблдона овај захтев због вишемилионских уговора са медијским кућама, јер би промена термина утицала на зараду од права на ТВ преносе.

Организатори Вимблдона добијају око 70 милиона евра од (ББЦ) по турниру.

(Танјуг)