„МАЧВАНСКА ЛИЛА 2023“ - АТЛЕРИЧАРИ АК „АКАДЕМАЦ“ ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ :: Semberija INFO ::

 

„МАЧВАНСКА ЛИЛА 2023“ - АТЛЕРИЧАРИ АК „АКАДЕМАЦ“ ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ



У оквиру манифестације „Мачванска лила 2023“, у Белотићу је прије два дана организована улична трка за дјецу од четири до 15 година. Такмичење је организовано од стране Спортског удружења „Атлетика“ Богатић, а учествовали су клубови из Крупња, Шапца, Сремске Митровице, Новог Пазара и Бијељине.

Атлетски клуб „Академац“ из Бијељине наступио је са петоро младих нада семберске атлетике. Двије златне медаље освојили су Анђела Раденковић и Павле Савић, обоје у трци на 300 метара у категорији цицибана. У трци на 150 метара Ивана Јанковић је освојила бронзану медаљу док су брат и сестра Кулишић, Милица и Сергеј за мало остали без медаље.



- Честитамо домаћинима на чувању традиције и његовању другарства те захвалници коју смо с поносом понијели у наш град као један од најуспјешнијих клубова на такмичењу“, стоји у саопштењу за јавност АК „Академац“ из Бијељине.

Обичај паљења ватре уочи Петровдана његује се у Мачви од давнина. У Белотићу је овај обичај прерастао у традиционалну манифестацију посвећену дјеци, под називом “Мачванска лила”. Њу је започео Милић од Мачве, а 2012. године код Радован куле обновио је његов братанац и сликар, Ненад Станковић.