Ко је Луна Вујовић, наша тениска нада која је данас освојила вимблдонски пехар :: Semberija INFO ::

 

Ко је Луна Вујовић, наша тениска нада која је данас освојила вимблдонски пехар


Српски тенис не мора да бруне за будућност, пошто је данас Луна Вујовић освојила је шампионску титулу Вимблдона у узрасту до 14 година!

Луна је данас била боља од Холи Смарт против које је славила са 6:3, 6:1 и показала да је пред њом успешна каријера!

Постајале су чак велике шансе да гледамо српско финале, међутим у полуфиналу испала Душица Поповски која је такође део наше будућности.

Да се ради о перспективној генерацији српских тенисерки говори податак да је Србија вицешампион Европе у конкуренцији до 14 година. Састав који чине управо Луна и Душица, уз Ену Илић, недавно је заузела друго место на шампионату Старог континента.

Луна Вујовић, она је из Новог Сада, 2009. годиште је, идол јој је Рибакина, а на овогодишњем Вимблдону у конкуренцији играчица до 14 година окитила се пехаром.

Луна Вујовић, шампионка Вимблдона за узраст до 14 година, каже да јој је титула била циљ по доласку у Лондон.

"Још нисам баш свесна, требаће ми мало да све то схватим. Јако сам срећна, како сам играла, баш сам задовољна", рекла је Луна.

Она је кроз групу прошла са две победе и једним поразом, наставила даље до полуфинала и у једној великој борби савладала Мају Илинку Бурческу.

Иако је могло чак да дође до српског финала, само је Луна прошла даље, док је на степеници испод испала Душица Поповски која је такође део наше будућности.

Смарт, која је управо избацила Поповски, дошла је на мегдан Луни која је била немилосрдна на већем терену 12 и решила меч за нешто више од сат времена.

Битно је запамтити ово име, јер ће можда баш оно бити у будућности уписано на неком трофеју Гренд слема.

Незаустављива Луна Вујовић у 2022. играла је пет Тенис Еуропе финала, од којих је освојила четири.

Међу тим титулама налази се и Cinia Next Gen Tour у конкуренцији до 14 година који је освојила у финском граду Настола новембра прошле године.

Сада је Вујовићева заблистала и на теренима Вимблдона где је још једном доказала да је једна од најбољих младих тенисерки данашњице чије време тек долази на јуниорској и профи сцени - стоји у објави Тениског савеза Србије.

Велики успех за српски тенис додатно добија на тежини када се има у виду да је Луна годину дана млађа од противница које су јој се нашле на путу до трофеја. Ипак, она им није давала превише прилика да се надају титули, о чему говори и резултат у финалу.

Друга наша представница у овој конкуренцији била је Душица Поповски и она је такмичење завршила у полуфиналу управо поразом од Холи Смарт. За "освету" се побринула Луна Вујовић, која је Србији донела трофеј са најпрестижнијег тениског турнира на свету. Надамо се да је то само први у низу.


​ПОЛИТИКА