Организатори Вимблдона казнили Ђоковића :: Semberija INFO ::

 

Организатори Вимблдона казнили Ђоковића


Фото - Танјуг / АП

Новак Ђоковић и Карлос Алкараз одиграли су драматично финале Вимблдона, а организатори лондонског гренд слема су по окончању тог меча ријешили да казне српског аса.

Подсјетимо, Новак Ђоковић је имао сет предности, па надокнадио сет заостатка, али је Карлос Алкараз освојио прву вимблдонску титулу.

Притом, Ноле је имао излив бијеса, због ког је дан послије финала санкционисан.

Након што није успео да на почетку пете, одлучујуће дионице, реализује брејк шансу, Ђоковић је пришао држачу мреже и рекетом снажно ударио по њему.

Наравно, рекет је истог часа био сломљен, а и на дрвеном држачу мреже остале су видљиве посљедице.

Због овог инцидента, Ђоковић је кажњен са 8.000 америчких долара, што је око 7.116 евра.

Као разлог за казну наведено је, у образложењу одлуке челника вимблдонска, "злоупотреба рекета током финала са Карлосом Алкаразом".

Ноле је, подсјетимо, раније током меча упозорен да је прекорачио вреијме за сервирање, а онда му је и изречена опомена због ломљења рекета.

"Нема шта ту много да се прича - рекао је Ђоковић на конференцији за штампу после меча, додајући - Тај други (инцидент) је била чиста фрустрација. Имао сам брејк шансе у другом гему... Да, били су то баш, баш тешки поени. Одиграо је (Алкараз) нестварно и направио брејк, што му је и омогућило да освоји пети (сет). Онај први прекршај се тицао времена, тако да... Није ни то сјајан моменат, али, просто, морам то да прихватим ", рекао је Новак.


Независне новине