Пешић објавио списак кандидата за Мундобаскет :: Semberija INFO ::

 

Пешић објавио списак кандидата за Мундобаскет


Фото - Танјуг

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић на конференцији објавио је списак кандидата за наступ на Мундобаскету у Јапану, Индонезији и Филипинима овог љета, на којем заиста нема најбољег кошаркаша свијета Николе Јокића.

На списку селектора се налазе: Алекса Аврамовић, Душан Беслаћ, Богдан Богдановић, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Марко Гудурић, Никола Јовић, Стефан Јовић, Вања Маринковић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Филип Петрушев, Алексеј Покушевски, Алекса Раданов, Ален Смаилагић, Душан Ристић, Никола Топић, Бориша Симанић и Урош Трифуновић.

На списку нема ни Василија Мицића.

"Са Мицићем смо дуго разговарали, замолио је да прескочи. Имао је много проблема са повредама, потписао је нови уговор. Морао је да остане три недеље у Јути и Лас Вегасу, на тренинзима новог клуба. Обновио је повреду рамена, налази се на терапијама", рекао је Пешић, а онда проговорио и о Николи Јокићу.

"Са Јокићем је обављено неколико разговора. То је један од најбољих разговора које сам имао са играчима који нису прихватили позив. Није спреман ни физички ни ментално да прихвати позив. Истрошио се и није спреман да преузме одговорност онако како се њега очекује", казао је Пешић, преноси РТС.

Додао је да ће коначних 12 играча морати да одреди до 24. августа.


Независне новине