Срђан Ђоковић најавио крај Нолетове каријере :: Semberija INFO ::

 

Срђан Ђоковић најавио крај Нолетове каријере


Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и даље у 36. години живота игра врхунски тенис, што је показао и ове године са двије Гранд слам титуле и и финалом Вимблдона.

Ипак, многи се питају када ће бити крај његове каријере и до када ће моћи да игра на највишем нивоу.

Иако је то забрањена тема у тиму Новака Ђоковића, његов отац Срђан је причао о томе у документарном серијалу "Новак – неиспричане приче", на сајту "Спортала".

Он сматра да је Новак већ требало да оде у пензију.

"Да неки млади, други заузму своје мјесто, па да он полако… Не да је крај, али за једно годину и по дана… Моја је жеља као оца, односно ја сам мислио да одавно треба да престане да се бави овим страшно тешким послом. Ово није спорт, ово је страшно тежак посао, у сваком погледу и физички и психички. Јер он од живота има и даље врло мало јер је он максимално посвећен овом послу, ево већ 30 година и не одустаје од тога ни макац", истакао је Срђан Ђоковић.

Навео је да је, што се њега тиче, Новак све његове жеље као тенисер остварио прије много година.

"Све моје жеље је Новак већ испунио прије седам-осам година. Ово остало је све бонус невјероватан. Али то није читав његов живот, тенис је само један сегмент његовог живота. Он ће тек бити признат и познат у свету по томе шта буде радио након овог свијета тениса из којег ће изаћи, надам се, сљедеће године", казао је Срђан Ђоковић.

(Танјуг)