Продаје се Ђоковићев рекет којим је освојио први Вимблдон :: Semberija INFO ::

 

Продаје се Ђоковићев рекет којим је освојио први Вимблдон


Тениски рекет којим је Новак Ђоковић освојио своју прву титулу на Вимблону наћи ће се на аукцији у енглеском граду Велингбороу, те се очекује да ће бити продат за 10 до 15 хиљада фунти.

Тениски рекет којим је Новак Ђоковић освојио своју прву титулу на Вимблону наћи ће се на аукцији у енглеском граду Велингбороу, те се очекује да ће бити продат за 10 до 15 хиљада фунти. Ђоковић је 3. јула 2011. у финалу савладао Рафаела Надала и приликом славља бацио је рекет у публику.

Тамо га је ухватила извјесна Коредила Мекенчи из Хертфордфира, мајка двоје дјеце, која се присјетила тог дана.
"Већ сам имала среће да добијем карте за Вимблдон кроз лутрију, тако да је било невјероватно да кући одем са рекетом којим ће Ђоковић освојио титулу", поручила је.

Потом је додала:

"Била сам преплављења узбуђењем због те прилике која се пружа једном у животу од некога чију посвећеност и дисциплину у спорту изузетно цијеним."

Рекет ће се појавити као дио шире продаје од стране Грахам Бад аукцијске куће, а очекује се да буде изложен 5. и 6. септембра.

 "Овај рекет је заиста одличан комад за све Ђоковићеве обожаваоце или колекционаре. Заиста је у добром стању послије 12 година, док је у унутрашњости утиснуто Новаково име. Овај рекет представља кључни тренутак у успону да постане један од најбољих играча свих времена" рекао је Дејвид Конвери, шеф одјељења спортских сувенира на аукцији, преноси "Телеграф".

(Телеграф)