Ђоковић освојио Синсинати: Нестваран преокрет против Алкараза :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић освојио Синсинати: Нестваран преокрет против Алкараза


Губио је Новак Ђоковић, слошило му се, мјерили су му притисак, попио је таблету, али није изгубио. Баш попут феникса Србин се уздигао и преокренуо у финалу Синсинатија против Карлоса Алкараза. Славио је 2:1 у сетовима након три часа и 37 минута игре.

Србин је дошао до брејка, средином првог сета, а послије се изгубио на терену. Дјеловало је да високе температуре у Охају не пријају Новаку који на терену није личио на себе.

Лаганим ритмом отворили су меч обојица, а како је време текло игра је била све динамичнија. У шестом гему три брејк прилике добио је Ђоковић, искористио је прву, а потом је услиједио суноврат освајача 23 гренд слем турнира.

Ђоковић је ривалу дозволио да врати брејк, а потом од 14 поена три је добио Србин, а 11 Шпанац.

Неизвјесно је било у наставку, све до 11. гема када након три брејк прилике успева да преокрене Алкараз, а потом је лагано потврдио брејк.

Треба истаћи да је судија опоменуо Новака за прекорачење времена, што је изазвало звиждуке дијела публике, а заказала је у првом сету и технологија.

Док су двојица размјењивали ударце, огласио се робот и узвикнуо аут, док је лопта била у ваздуху далеко од линије.

Све што тенис може да подари, навијачи су имали прилике да у томе уживају у другом сету. Ђоковић је на почетку затражио медицински тајм-аут, попио је пилулу, доктори су му измкерили притисак... Брејк је недуго потом направио Карлос Алкараз, а у завршници сета вратио га је Новак.

Тас на ваги био је тај-брејк који је након беспоштедне борбе припао Србину који је изједначио на 1:1 у сетовима.

Пети гем трећег сета дао је прилику Новаку за две брејк лопте. Преживио је налете Србина први играч планете, упркос томе што је двоке дупле сервис грешке направио у гему. Слична ситуација и у седмом гему. Пет брејк прилика имао је Ђоковић, грчевито се борио Алкараз, али је пета била превелики залогај.

Прилику да потврди брејк искористио је мотивисани Србин, у десетом гему имао је Алкараз прилику да дође до брејка, виђена је велика борба у гему који је трајао 13 минута. Враћао је немогуће Шпанац и вратио на крају брек.

Чак четири брејк лопти у наредном гему имао је Ђоковић, али није их реализовао, те је након десетоминутног гема на семафору стајало 6:5 у трећем сету. Побејдника је и у овом сету дао тај-брејк у коме је још једном Ђоковић доминирао.

(Независне)