АК "Атлетик" освојио 13. медаља на Првенству РС :: Semberija INFO ::

 

АК "Атлетик" освојио 13. медаља на Првенству РС


Викенд иза нас је за атлетичаре Републике Српске био изузетно занимљив јер су се на Сокоцу у организацији Атлетског клуба "Гласинац" надметали најбољи пионири и старији јуниори. На смотри најбољих младих атлетичара Републике Српске Бијељину је представљао АК "Атлетик" са 14 атлетичара који су се надметали у скоро свим атлетским дисциплинама. Стручност и професионализам тренера Срђана и Александра те посвећеност дјеце на тренинзима донијели су следеће резултате:

Ема Ковач је у категорији старијих јуниорки освојила сребрну медаљу и титулу вицепрвака РС у дисциплини 800м. Напомињемо да ова дјевојчица спада у узрасну категорију пионира али медаље осваја и у старијим категоријама.

Лазар Пајкић је освојио двије сребрне медаље у категорији старијих јуниора. Он је тако постао вицепрвак РС у дисциплинама бацање диска и бацање копља.



Драган Сенић је остварио треће најбоље вријеме и освојио бронзану медаљу у дисциплини 1500м у категорији старијих јуниора. Драган је такође пионир и први пут је трчао ову дионицу.

Бојан Милуновић је наступао у двије атлетске категорије. У категорији старијих јуниора освојио је бронзану медаљу у дисциплини бацање диска а у трци на 100м оборио је лични рекорд и освојио четврто мјесто.
Павле Ковач је нови првак Републике Српске у категорији млађих пионира у дисциплини бацање копља уз нови лични рекорд. Павле је освојио и бронзану медаљу у дисциплини бацање кугле.

Павле Илић је још једна Атлетикова млада звијезда. Наступио је у двије категорије гдје је освојио титулу шампиона Републике Српске у категији млађих пионира на 60м и титулу вицешампиона РС у дисциплини 300м.
Катарина Бандука је освојила златну медаљу и титулу првака РС у категорији млађих пионирки, дисциплина бацање кугле те бронзану медаљу у бацању копља.

Вељко Илић је изборио бронзану медаљу у категорији млађих пионира, дисциплина бацање копља.
Матеј Ракић, иако још у категорији цицибана, храбро се борио са старијим дјечацима и освојио бронзану медаљу у дисциплини скок у вис.

-Мало спортске среће коју јуче и нисмо баш имали фалило је и нашим атлетичарима Николи Сенићу и Ники Вукићевић у дисциплини 600м као и Дуњи Лукић у бацању копља. Искра Јовић је у јуниорској конкуренцији први пут трчала 1500м и заузела четврто мјесто. Посебно ћемо напоменути Луку Пајкића, дјечака који је скакао у вис у категорији старијих јуниора и нажалост, задобио повреду, те је морао прекинути такмичење. Луки желимо брз опоравак и једва чекамо да нам се поново придружи на атлетској стази. Честитке за освојене медаље иду и нашим другарицама Ањи и Катарини из АК "Цросс" које се већ дуже вријеме на тренинзима друже са нашим атлетичарима“, стоји у саопштењу за јавност АК „Атлетик“.

(Семберија инфо)