Кодро објавио списак за сусрете с Лихтенштајном и Исландом :: Semberija INFO ::

 

Кодро објавио списак за сусрете с Лихтенштајном и Исландом


Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехо Кодро објавио је данас у Сарајеву списак играча за предстојеће утакмице квалификација за Европско првенство против Лихтенштајна и Исланда.

Кодро је позвао 23 играча, а како је рекао, није имао разлога пуно мијењати у односу на раније спискове.

"Рекао сам већ да екипа која сада игра, играчи које имамо, мислим да са њима можемо да подигнемо игру на већи ниво. Мислим и да немамо баш превелики избор, отприлике то је то, направљена је добро селекција. У наредном периоду би поједини играчи могли добити прилику, али ови тренутно могу да одраде добро посао. Ја ту дилеме немам", рекао је Кодро.

На Кодрином списку налазе се 23 играча: 

Голмани: Ибрахим Шехић, Никола Васиљ, Кенан Пирић

Одбрана: Анел Ахмедхоџић, Хрвоје Милићевић, Адриан Леон Баришић, Сеад Колашинац, Амар Дедић, Јусуф Газибеговић, Деннис Хаџикадунић

Средина терена: Амир Хаџиахметовић, Раде Крунић,Миралем Пјанић, Сањин Прцић, Бењамин Тахировић, Мирослав Стевановић, Ади Налић

Напад: Един џеко, Ермедин Демировић, Смаил Превљак, Кенан Кодро, Саид Хамулић, Немања Билбија

Кодро је објавио и Б-списак у случају повреде играча са А-списка или других непредвиђених околности, а на њему су: Горан Карачић, Синиша Саничанин, Елдар Чивић, Гојко Цимирот, Дар Варешановић, Лука Менало, Амер Гојак. 

Репрезентација БиХ 8. септембра дочекује Лихтенштајн, док три дана касније гостује Исланду. Након четири кола квалификација БиХ заузима четврто мјесто у групи са три бода. Први је Португал са 12, друга Словачка са 10, а трећи Луксембург са седам бодова. Исланд је пети са три бода, док је Лихтенштајн без бодова.


Фена / БХРТ