Ђоковић: Сваки гренд слем турнир гледам као златну прилику за још историје :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Сваки гренд слем турнир гледам као златну прилику за још историје


Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је уочи почетка Ју-Ес опена да сваки гренд слем турнир гледа као могућност да испише још историје.

Србин је на конференцији пред почетак посљедњег гренд слема сезоне рекао да му крај каријере није у мислима у овом тренутку.

- Не знам колико ми је још слемова остало. Гурам даље, немам крај у мислима у овом тренутку. Разумијем да су ствари другачије кад имам 36 година, морам више све да цијеним, да будем присутан у тренутку и да сваки слем третирам као посљедњи. Сад сваки слем гледам као златну прилику да испишем још историје - рекао је Ђоковић, који има освојена 23 гренд слема, по чему је без конкуренције најбољи у историји.

Ђоковић је досад трипут освајао посљедњи гренд слем сезоне, 2011, 2015. и 2018. године.

- Овдје сам изгубио више финала него што сам добио, у том смислу ми је ово најгори слем, али константност резултата је ту, играо сам барем четвртфинале скоро увијек. Можда овдје има више изненађења и јер је финиш сезоне, осам напорних мејсеци је иза нас - додао је Ђоковић.

Није желео да прича о евентуалном финалу са Карлосом Алкаразом.

- Непоштовање је према сљедећим противницима да сад причам и мислим о финалу, никад нисам тако размишљао. Карлос је број 1, мој тим гледа његове мечеве, као што његов тим гледа моје, то није тајна. Али радити озбиљно на тренингу на нечему конкретно за Алкараза, то се догађа једино пред меч са њим - закључио је Ђоковић.

Ју-Ес опен почиње 28. августа, а титулу брани Карлос Алкараз.

(Танјуг)