Србија сазнала ривале у наредној рунди Мундобаскета :: Semberija INFO ::

 

Србија сазнала ривале у наредној рунди Мундобаскета


Завршено је такмичење у групи А.

Након Доминиканске Републике пласман у други круг Свјетског првенства осигурала је и репрезентација Италије. “Азури“ су данас савладали домаће Филипине са 90:83  и тако осигурали друго мјесто у групи.
 
Дакле, Доминикана и Италијани пролазе даље и у осмини финала биће главни ривали Србије за пласман у четвртфинале. Четврти учесник новоформиране групе биће Кина, Порторико или Јужни Судан. Утакмице групе Б играју се сутра. Уколико “Орлови“ савладају Јужни Судан пренијеће максималан број бодова као и Доминиканска Република и јасно је да ће ове селекције бити у предности, прије свих у односу на Италијане, који ће вјероватно морати добити обје утакмице. Биће ово лијепа прилика да се српски кошаркаши реванширају Италији за два болна пораза са посљедњег Евробаскета и олимпијских квалификација у Београду.
 
Италијанима је против Филипина одговарао и пораз до 12 разлике, али избраници Ђанмарка Поцека нису о томе размишљали, јер су знали да се свака побједа преноси у наредну фазу. Дефинитвно су се опоравали од пораза од Доминиканаца и одиграли озбиљан меч и показали да посједују огроман потенцијал. Филипни нису били лаган залогај, али су успјели да изборе убједљив тријумф. Данас у убацили чак 17 тројки.
 
Италију су до побједе предводили Симоне Фонтекио са 18 поена, Ђампауло Ричи је имао 14, док су Стефано Тонут и Марко Спису додали по 13. Код домаћина Џордан Кларксон је имао 23 поена .
 
Група А: Доминиканска Република 6, Италија 5, Ангола 4, Филипини 3.

(Независне)