ФК „ПОДРИЊЕ“ ПРЕКО СЛАВИЈЕ ДО ОСМИНЕ ФИНАЛА КУПА РС :: Semberija INFO ::

 

ФК „ПОДРИЊЕ“ ПРЕКО СЛАВИЈЕ ДО ОСМИНЕ ФИНАЛА КУПА РС



Током јучерашњег дана одиграна је већина утакмица 1/16 финала Купа „Др Милан Јелић“. У Јањи су снаге одмјерили домаћин, ФК „Подриње“ и прволигаш, ФК „Славија“ из Источног Сарајева. Иако су гости словили као фаворити за пролаз даље млада екипа из Јање се није дала побиједити. Регуларни дио меча је завршен са по једним поготком у мрежама оба тима.



Повели су домаћи у 18. минути преко Филипа Јовичића, а само два минута касније Никола Бјелош је погодио за изједначење. Тако је остало до краја меча, а како ни продужеци нису донијели промјеру резултата приступило се извођењу једанаестераца. Присебнији су били фудбалери Подриња који су погодили све шутеве са бијеле тачке док су гости из Сарајева први пенал промашили а, испоставиће се, посљедњи пенал у серији голман Подриња, Бранислав Ружић одбранио је Горану Павловићу. Стријелци за ФК „Подриње“ у пенал серији били су: Небојша Стевановић, Филип Јовановић, Амар Мехмедовић и Семир Ибришимовић.

- Након тешког пораза и јако лошег издања наше екипе на Соколцу у другом колу Друге лиге РС, сада је екипа Подриња показала своје право лице и сасвим заслужено прошла у осмину финала Купа. Оно што нас посебно радује је однос према игри и борбеност младе екипе Подриња. На овој утакмици у ростеру наше екипе било је 16 играча испод 21 године, а прилику за игру је добило њих девет који су, треба то поменути, прошли омладинске селекције наше екипе“, стоји у саопштењу за јавност ФК „Подриње“ Јања.


ФК „Подриње“ Јања