МИЛИЦА ЂУРИЋ ЈЕ ПРВАК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЦА ЂУРИЋ ЈЕ ПРВАК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ



На Палама је у недјељу, десетог септембра одржано Првенство Републике Српске у џудоу за млађе сениоре и сениорке (У23) као и Меморијални џудо турнир "Рајко Кушић" са међународним учешћем. Између 350 такмичара нашла се и екипа Џудо клуба „Пантер“ из Бијељине. 



Бијељински џудисти су на смотри најбољих млађих сениора и сениорки Републике Српске освојили четири медаље: једну златну, двије сребрне и једну бронзану. Златним одличјем и титулом првака Републике Српске окитила се Милица Ђурић (-48кг). Њене сестре, Милкица (-48кг) и Јована (-52кг) Ђурић освојиле су сребрне медаље и наслове вицешампиона Републике за 2023. годину. У свеукупном пласману сениорке Џудо клуба „Пантер“ заузеле су друго мјесто у РС. Поред сестара Ђурић и Радослав Петровић се попео на побједничко постоље са освојеном бронзаном медаљом. 

Послије завршених првенствених борби услиједило је такмичење на Меморијалном џудо турниру "Рајко Кушић". И на овом спортском догађају џудисти Пантера су остварили запажен наступ. Вера Павличевић (-52кг) и Максим Петровић (-73кг) су тако освојили златне медаље док је Милица Хржић (-48кг) освојила бронзано одличје.