Ђоковић котира високо: Ко је најбољи спортиста свих времена? :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић котира високо: Ко је најбољи спортиста свих времена?



За шпанску “Марку“ више нема дилеме ко је највећи тенисер свих времена.

Све је ријешио Новак Ђоковић који је у Њујорку дошао до 24. Грен слема. Овај угледни лист сада је покренуо нову дебату – ко је најбољи спортиста свих времена?

Мадридски лист је покренуо анкету у којој је ставио десет спортиста. Напомињу да је упоређујући различите дисциплине и различите епохе увијек компликовано, тако да ову анкету сматрају игром за сваког читаоца да покаже своје преференције за једну од десет звијезда које су предложили, поштујући, наравно, да постоје многе друге које су изостављене и које би могле такођер ући на листу за тај хипотетички трон.

На листи су се нашли Новак Ђоковић (тенис), Лео Меси (фудбал), Мајкл Џордан (кошарка), Михаел Шумахер (формула 1), Мајкл Фелпс (пливање), Мохамед Али (бокс), Тајгер Вудс (голф), Том Брејди (амерички фудбал), Еди Меркс (бициклизам) и Усаин Болт (атлетика). 

У тренуцима објављивања овог текста Марка је евидентирала преко 70.000 гласова, тачније 71359. Ђоковић се тренутно налази на трећем мјесту са 13 посто гласова. Испред њега су само Лионел Меси и Мајкл Џордан који су поравнати са 30 посто гласова. Иза Новака је Мајкл Фелпс (10) и Усаин Болт (5). 


Независне новине