ГУСТ РАСПОРЕД ЗА МАРКОВИЋА И НОВИЦКОГ :: Semberija INFO ::

 

ГУСТ РАСПОРЕД ЗА МАРКОВИЋА И НОВИЦКОГ


Најбољи сениори бх. каратеа почели су процес припрема за одлазак на Свјетско првенство које ће се одржати у Будимпешти од 24. до 29. октобра. Први круг припрема одвија се на Илиџи гдје је окупљен шири састав најуспјешнијих сениора и сениорки. Међу њима се налазе двојица чланова КК „Шампиони“ из Бијељине: Лазар Марковић и Александар Новицки. Ово је велико признање за бијељински карате а двојац Марковић и Новицки имају шансу да буду први бијељински каратисти који ће у сениорској категорији наступити на Свјетском првенству.



До смотре најбољих свјетских каратиста у Будимпешти, каратисте КК „Шампиони“ очекује још важних такмичења. У суботу пред нама, 16. септембра, наступиће на Државном првенству БиХ за кадете, јуниори и млађе сениоре на којем је пријављено учешће 484 такмичара. Послије овог турнира слиједи Балканско првенство за сениоре и сениорке које ће се 22. септембра одржати у Тирани. Између 67 такмичара који ће представљати БиХ налазе се Лазар Марковић и Александар Новицки. Одмах послије Балканског првенства слиједи Свјетска карате 1 лига за младе која ће се од 29. септембра до првог октобра одржати на кипарској Ларнаки. И на овом такмичењу ће своје вјештине међу конкурентима из цијелог свијета показати двојац Марковић-Новицки.

Подсјећамо, прије двије године Александар Новицки је освојио златну медаљу на Свјетској карате1лиги за младе у Венецији а прошле године је на истом турниру освојио сребрну медаљу. Сребрну медаљу је прошле године освојио и Лазар Марковић на Свјетској карате1 лиги за младе на Кипру, Ларнака 2022.

(Семберија инфо)